PREGOVORI SA SINDIKATOM

MINISTAR MORNAR 'Novca u proračunu nema'

Varazdin, 020914Na Fakultetu organizacije i informatike odrzava se medjunarodna znanstvena konferencija o razvoju informacijskih sustava 23rd International Conference on Information Systems Development (ISD2014 Croatia). Konferenciju je otvorio ministar Vedran Mornar.Na fotografiji: ministar Mornar u drustvu Blazenke Divjak i zamjenika zupana Alena Kisica.Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
 Željko Hajdinjak / Cropix

VARAŽDIN - Činjenica je da je danas financiranje školstva neujednačeno, da jedna županija u skladu sa svojim mogućnostima financira jedno, a druga županija drugo. Na žalost, izmjenama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi nećemo moći propisati što se sve mora financirati, da, na primjer, svi moraju financirati udžbenike, ali ćemo sigurno u taj zakon staviti da se obrazovanje mora usuglasiti na razini županija, da se moraju usuglasiti mjerila i kriteriji i da se moraju usuglasiti načini financiranja tako da te šarolikosti više ne bude - istaknuo je u Varaždinu ministar obrazovanja, znanosti i sporta Vedran Mornar pojašnjavajući najavljene izmjene Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi.

Ministar Mornar sudjelovao je na otvorenju Međunarodne znanstvene konferencije o razvoju informacijskih sustava koja se održava na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, a na kojoj sudjeluje stotinjak sudionika iz dvadesetak zemalja. Nakon svečanog otvorenja konferencije uputio se na pregovore sa sindikatom.

- Sigurno je da novca u proračunu nema dovoljno za sve naše potrebe. Pregovori sa sindikatima idu u smjeru kolektivnog ugovora jer kolektivni ugovor za znanost i visoko obrazovanje je razvrgnut i činimo napore da se on ponovno uspostavi - istaknuo je Mornar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:47