MINISTAR OBRANE

MINISTAR KRSTIČEVIĆ U ZAPOVJEDNIŠTVU ZA POTPORU 'Najvažnija zadaća i smisao vojske je pomagati narodu u nevolji'

Damir Krstičević
 Damir Krajac / HANZA MEDIA

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević posjetio je u petak Zapovjedništvo za potporu te istaknuo da je Hrvatska vojska vojska naroda i njezina je najvažnija zadaća pomagati svome narodu u nevoljama, to je njezina bit i smisao.

Krstičević i zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-pukovnik Drago Matanović sa suradnicima posjetili su Zapovjedništvo za potporu u vojarni "Croatia“ gdje su se susreli sa zapovjednicima i prvim dočasnicima ustrojstvenih cjelina Zapovjedništva za potporu.

Krstičević je pripadnicima Zapovjedništva za potporu zahvalio za sve zadaće koje su uspješno obavljali tijekom 2017. godine te naglasio njihovu ulogu, zadaću i važnost u radu i djelovanju Hrvatske vojske. "Domovinski rat koji smo vodili i u kojem su sudjelovali i pripadnici Zapovjedništva za potporu bio je čudo, uspjeli smo stvoriti samostalnu državu, učili smo iz dana u dan. Imali smo stav i bili spremni učiti te prihvatiti izazove koji su se pred nama našli, a danas iz svega toga nosimo jedno veliko iskustvo jer upravo je Domovinski rat temelj samostalne i neovisne Hrvatske", rekao je.

Istaknuvši kako upravo iz cijelog tog iskustva može reći da Zapovjedništvo za potporu predstavlja strateško zapovjedništvo poručio je kako "nema jake vojske bez logistike". Krstičević je naglasio da se napredak, pravi smisao i zadaća Hrvatske vojske najbolje očituje i u nedavno dodijeljenoj nagradi Ponos Hrvatske.

"To je prvi put da je Hrvatska vojska u cjelini dobila ovu prestižnu nagradu koju dodjeljuje nitko nego sam narod. Narod je prepoznao našu vojsku i dali su nam ovo veliko priznanje upravo zbog naših angažmana oko požara, poplava i sada oko teškoća uzrokovanim snježnim padalinama. To je bit i to je najvažnije jer ovo je vojska ovog naroda i prioritet je da pomaže svome narodu u nevoljama", istaknuo je.

Ministar obrane rekao je i da je pred njima jako puno posla, rade na obnovi Hrvatske vojske na svim razinama a on kao ministar to ne može sam bez pripadnika Zapovjedništva za potporu. "Sinergija i zajedništvo je ključ uspjeha i vjerujem kako ćemo uspješno obaviti sve svoje ciljeve", rekao je.

Krstičević je istaknuo kako će upravo čovjek i dalje biti najvažniji čimbenik pobjedničke Hrvatske vojske. Podsjetivši kako je prošla godina bila godina vojnika, dočasnika i časnika, rekao je i da je ova godina posvećena sportskim aktivnostima kako bi hrvatski vojnik u svakom smislu bio prezentabilan, okretan, spretan i snalažljiv. "Čovjek i dalje mora biti u fokusu, vojnici moraju biti blizu svojih obitelji i imati uvjete koji im omogućavaju kvalitetan život i život dostojan jednog vojnika“, rekao je ministar Krstičević.

Zamjenik načelnika Glavnog stožera OSRH general-pukovnik Drago Matanović istaknuo je kako ga je obnašanje dužnosti zapovjednika Zapovjedništva za potporu učinilo bogatijim za jedno dragocjeno iskustvo koje nosi sa sobom i koje mu pomaže u obnašanju funkcije zamjenika načelnika GS OSRH. "Logistika je kompleksan sustav koji moramo razumjeti kako bi mogli donositi ispravne odluke. Izazovi su pred nama i vjerujem kako ćete dati određene smjernice na koje ćemo dati konkretne odgovore. Pred nama su intenzivni razgovori i vjerujem kako ćemo iznaći efikasna rješenja", kazao je.

Zapovjednik Zapovjedništva za potporu general-bojnik Mladen Fuzul zahvalio je ministru Krstičeviću i generalu Matanoviću na posjeti Zapovjedništvu za potporu te kazao kako vjeruje da će u nadolazećem preustroju pronaći model za rješenje problema sustava održavanja tehnike jer je isti, kako je kazao Fuzul, godinama bio zanemarivan. "Vjerujem kako ćemo konačno riješiti ovaj problem i kako u Ministarstvu obrane RH na čelu s ministrom Krstičevićem imamo punu potporu za pronalaženje organizacijskog i proceduralnog rješenja ovog problema", rekao je Fuzul.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 12:49