TURBULENTNO U SDP-U

Ministar Grčić o sukobu s Jovanovićem: Nema nikakvih razloga za ostavke u Vladi!

Zagreb, 040612.HNB, prezentacija izvjesca Svjetske banke pod nazivom Zlatni rast: Vracanje sjaja europskom gospodarstvenom modelu. Izvjesce sagledava dugorocne izglede za rast u Europi te posebnu pozornost posvecuje razdoblju od zadnjih dvadesetak godina, te sto je potrebno uciniti kako bi se osigurao prosperitet u nadolazecim desetljecima.Na fotografiji: Branko Grcic- podpredsjednik vlade.Foto: Admir Buljubasic / CROPIX
 Admir Buljubašić / CROPIX

- Ni u jednom trenutku na našem sastanku nije bilo ničega što bi trebalo prouzročiti ostavke. Nitko se nije trebao osobno naći prozvanim - rekao nam je Branko Grčić, ministar regionalnog razvoja i EU fondova, jedan od sudionika sastanka na kojem se raspravljalo o prijedlogu Zakonu i iz kojeg je proizašao zahtjev da se Zakon povuče iz saborske procedure.

Milanoviću je dosta: Željku Jovanoviću će uzeti resor znanosti!

- Ministar Jovanović, na žalost, nije bio prisutan tijekom cijelog sastanka jer je morao otići. Mi smo ostali raspravljati i zaključili smo da konstruktivne prijedloge treba ugraditi u Zakon te pretpostavljam da je to bio razlog njegova povlačenja iz saborske procedure - kaže Grčić.

Zanimljivo je da su SDP-ovci ustanovili da Zakon nije idealan tek sada, nakon pet mjeseci javne rasprave i upućivanja zakona u Sabor. I Grčić je u Vladi podigao ruku za takav prijedlog.

- Da, mislim da je prihvaćen jednoglasno. No nije neuobičajeno da se zakonski prijedlog doradi kroz prvo čitanje u Saboru ili kroz ovakvu proceduru - rekao je Grčić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 15:19