STAO U NJENU OBRANU

Ministar Beroš brani liječnicu koja je progovorila o problemima u KB Dubrava

‘Ne podržavam javnu hajku na osobu koja je u javnost iznijela probleme u KB Dubrava‘
KB Dubrava i Vili Beroš
 Cropix

Ministar zdravstva Vili Beroš reagirao je u objavi na Facebooku na napise o liječnici KB Dubrave koja je u javnost iznijela probleme s kojima se nose.

Stao je u obranu liječnice koja je javno iznijela probleme s kojima se nose u bolnici u Dubravi, te je osudio javnu hajku na nju.

- Ne podržavam javnu hajku na osobu koja je u javnost iznijela probleme u KB Dubrava. Svaki konstruktivno iznesen komentar ako je utemeljen ili istinit, pa i javno, dobrodošao je jer time postajemo još bolji u onome što radimo. Trebamo se usmjeriti na rješenja i djelovati na temelju rezultata zdravstveno-inspekcijskog nadzora, napisao je.

Pismo anonimne liječnice iz Kliničke bolnice Dubrava, koja je upozorila na dramatično stanje u Primarnom respiratornom centru (PRIC) za liječenje oboljelih od covida-19, snažno je odjeknulo u javnosti.

Potresno pismo potaknulo je ministra Beroša da u ponedjeljak u KB Dubrava pošalje zdravstvenu inspekciju.

Građani na društvenim mrežama šalju podršku anonimnoj liječnici, ali dio medija fokus se usmjerava na njezin identitet i dovodi u pitanje istinitost riječi koje je izrekla te se iznose sumnje da je ona poslala pismo u medije.

Podsjetimo, na adresu Jutarnjeg lista prije par dana stiglo je pismo liječnice KB Dubrave koja tvrdi kako u respiratornom centru bolnice nema ni lijekova ni hrane ta bolesnike. Prema njenim navodima, bolesnici u respiratornom centru KB Dubrava ne dobivaju obrok svakodnevno, a također je ustvrdila da je jedna pacijentica tri dana ležala gola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 04:37