U UTRCI ZA VRH HDZ-a

Milošević: Ako postanem šef HDZ-a izbacit ću veliku kožnu fotelju. Svi će imati iste stolce

- Da, kandidirat ću se za predsjednika HDZ-a. Jučer su o mojim namjerama dobili pismo i predsjednica Jadranka Kosor i svi članovi Predsjedništva - potvrdio nam je jučer Domagoj Milošević.

Dodao je i kako je večer prije nego što je poslao pismo, telefonski o svojoj kandidaturi obavijestio Jadranku Kosor i još nekoliko članova stranke. Ne zabrinjava ga to što je novi u stranci i politici.

- To ne mora biti nedostatak. Ovo je specifičan trenutak i to može biti moja prednost. Često spominjem demokratizaciju, a prema mojem mišljenju, ona uključuje to da možeš birati, ali i biti biran. Bitno je da svi sudjeluju u tom procesu i da imaju pravo reći svoje mišljenje.

Moć i odgovornost

Što si više u hijerahiji, imaš veću moć, ali i odgovornost. Ako postanem šef HDZ-a, prvo što ću napraviti bit će to da ću ukloniti onaj veliki kožni stolac s čela. Svi koji sjede u Predsjedništvu imat će jednake stolce - rekao nam je jučer Milošević.

U pismu, koje je uputio vrhu stranke, Milošević je zatražio da ga se pozove na sjednicu Predsjedništva.

- Ljudski je i politički korektno, zbog sve češćih medijskih spekulacija, najaviti vam svoju namjeru da se na unutarstranačkim izborima kandidiram za predsjednika HDZ-a. O tome ću vas, nadam se, obavijestiti u širem krugu Predsjedništva i u nazočnosti predsjednice stranke. Vjerujem da ćete mi to omogućiti pozivom na prvu sljedeću sjednicu na kojoj će se razgovarati o izborima u HDZ-u, kako bih vam iznio svoje programske smjernice - stoji u pismu bivšeg potpredsjednika Vlade za investicije.

Prva istupila Kosor

Nakon Kosor, Tomislava Karamarka i Darka Milinovića, Milošević je četvrti kandidat koji je objavio da će sudjelovati u utrci za čelno mjesto HDZ-a. Prva je to prije desetak dana učinila šefica stranke, a u ponedjeljak je kandidaturu najavio i bivši ministar policije priopćenjem. Samo dan nakon njega svoje namjere, također ppreko medija, objavio je i Milinović.

Iako Karamarko nije izrijekom rekao da će se kandidirati za šefa HDZ-a, Milinović je u izjavi bio jasan.

- Dva, tri tjedna očekivao sam sjednicu Predsjedništva i dobio informaciju da će se u srijedu održati tehnička sjednica. No, odlučio sam danas potvrditi svoju kandidaturu. Da, kandidirat ću se za predsjednika HDZ-a, rekao je Milinović u utorak navečer.

- Ja sam džentlmen, danas sam nazvao predsjednicu i rekao joj da ću se kandidirati. Razgovarao sam i s mnogobrojnim članstvom i naravno da neki članovi znaju za moju kandidaturu - pojasnio je Milinović.

Istaknuo je kako nakon okončanja procesa pristupanja EU, HDZ u budućnosti mora odgovoriti na neka nova pitanja koja se tiču globalizacije te da je on jedan od onih koji smatra da se u stranci mora prestati stvarati kult ličnosti.

- Mislim da danas trebamo moderno vodstvo koje ima odgovor na nove izazove - kazao je Milinović.

Bitka

Govoreći o svojim protukandidatima, rekao je da na njih ne gleda kao na opasnu konkurenciju nego na kandidate koji su dobrodošli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:13