SVJETLO NA KRAJU TUNELA

Milinović najavio revizije povlaštenih mirovina, pa zapjevao uz tamburicu

 Goran Mehkek/Cropix

Otvarajući proljetne sajmove na Zagrebačkom velesajmu, potpredsjednik Vlade Darko Milinović obećao je da će Vlada otvoriti i pitanje povlaštenih mirovina te parafiskalnih nameta.

Najavljujući 'svjetlo na kraju tunela' i 'bespoštednu borbu protiv korupcije' ministar je sve nazočne pozvao na optimizam.

- Vesele me ove mlade plesačice koje su nas uvele u program. One nose optimizam, a ja ne poznam nikoga da je pesimist, a da je uspio u životu - rekao je Milinović.

Priznajući da će ova godina biti teška ministar je naglasio kako se ne može oteti dojmu da je u Hrvatsku s proljećem ipak stigao optimizam i osudio 'one koji šire defetizam' i priče o 'krahu proračuna'.

Kao pokriće za svoje pozitivno razmišljanje iznio je podatke o rastu industrijske proizvodnje u prva dva mjeseca ove godine, smanjenom deficitu robne razmjene te stagnaciji nezaposlenosti u ožujku.

Na pitanje osjeća li teret zbog toga što je kao potpredsjednik Vlade trenutno ostao jedan od glavnih političara u državi (državni vrh je uglavnom izvan domovine) odgovorio je da je naučio na sve terete.

Konačno je uz tamburice od srca otpjevao jednu ličku na štandu općine Perušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:13