KOŠARICA IZ ZAKLADE

Milijunašica dala otkaz Sanaderu

Osim što mu se ime više ne nalazi na web stranici zaklade, izbrisano je i s popisa sudionika summita proteklih godina
 Boris Kovačev/Cropix

ZAGREB - Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader nije više savjetnik humanitarne Zaklade kanadsko-francuske bogatašice Louise Blouin. Na internetskim stranicama Zaklade, koja svake godine tijekom zasjedanja Opće skupštine UN-a u njujorškom klubu Metropolitan organizira Globalni summit kreativnog vodstva i okupi značajan broj svjetskih državnika, diplomata, stručnjaka, nobelovaca i biznismena više nema Sanaderova imena, a izbrisan je i s popisa sudionika proteklih godina.

Nemušto objašnjenje

Nakon što je prošlog srpnja naprasno i bez objašnjenja napustio politiku, bivši premijer je na jesen najavio da nastavlja svoj angažman na međunarodnom planu, i to kao promotor Zaklade Louise Blouin diljem Europe.

“Sanader je poznato ime s brojnim prijateljima i poznanstvima na međunarodnoj političkoj sceni. Naša je želja dijalogom na visokoj razini ukazivati na brojne probleme, ali i prednosti globalizacije, pitanja sigurnosti i drugih opasnosti koje prijete u svijetu”, neodređeno su objasnili u Zakladi prošlog listopada.

‘Bio je zbunjen’

No, nitko nije točno objasnio što bi Sanader trebao raditi, a navodno ni samom Sanaderu nije to bilo jasno. Iz krugova bliskih Sanaderu moglo se čuti da je Sanader zbunjen, da ne zna što se od njega konkretno očekuje ni kakav bi honorar za to trebao primati.

Uglavnom, Sanader nije uspio ni otvoriti ured u sklopu novih savjetničkih poslova, a njegovo ime već je nestalo s popisa 44 savjetnika u Zakladi. Nema ga ni na popisu sudionika ovogodišnjeg Summita koji se održava potkraj rujna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:11