GLAVNI TAJNIK

MILIJAN BRKIĆ VASO ČLANOVIMA HDZ-a PRIJETIO DOPISOM 'Ako ne poslušate, bit ćete sankcionirani!'

 Goran Mehkek/CROPIX

ZAGREB - Obavezno ubuduće morate uvažavati preporuke i savjete nove glasnogovornice HDZ-a Dajane Antonije Bebek! Sve svoje medijske istupe morate koordinirati s njom! U protivnom, bit ćete sankcionirani!

Poručio je to prije dva dana članovima HDZ-a u dopisu glavni tajnik Milijan Brkić , upozorivši ih da ne mogu više samo poslati SMS ili mail s porukom “dao sam izjavu ili intervju” ili “idem u emisiju”. Brkićev dopis uslijedio je nakon što se dio HDZ-ovaca, koji se oštro usprotivio tim zahtjevima, sukobio i s glasnogovornicom na Klubu.

U Brkićevu dopisu stoji da je Predsjedništvo HDZ-a takvu odluku donijelo na sjednici 24. listopada 2012.

No, više članova Predsjedništva reklo nam je da takav zaključak nikada nije usvojen. Uz to, Ured za komunikacije, koji Brkić spominje u dopisu, nije 2012. u HDZ-u ni postojao. Taj ured s radom je počeo prije nekoliko tjedana, a odluka da se osnuje donesena je u ljeto 2013., u sklopu nove sistematizacije radnih mjesta.

U skladu s tim u HDZ-u je otprije nekoliko tjedana uspostavljen novi ustroj - osnovano je šest novih ureda, od kojih svaki ima voditelja.

Na čelu Ureda za komunikacije je Andrej Rora, koji i vodi PR otkako je došao Karamarko. U HDZ-u tvrde kako se i iza Brkićeva dopisa zapravo skriva Rora te da on u dogovoru s Karamarkom inzistira na kontroli članova.

Rora svoj utjecaj u HDZ-u, kažu naši izvori, ne duguje toliko PR sposobnostima, koliko činjenici da je u dobrim odnosima s nekolicinom Karamarkovih najbližih savjetnika koji ga “guraju” kod šefa i koji mjesecima kadroviraju po HDZ-u, ali iz sjene.

Na takve je možda aludirao i Davor Stier nakon napada na njega, kada je preporučio “visokim izvorima” da “izađu iz mraka na svjetlost dana”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:40