PRIMIO PISMO

Milanović: Želim znati detalje sastanka i koga je sve premijerka zvala

Predsjednica Vlade i šef SDP-a već se 10-ak dana javno dogovaraju tko bi koga trebao pozvati
 Boris Kovačev/CROPIX

ZAGREB - Šef SDP-a Zoran Milanović pismeno je, u utorak, odgovorio premijerki Jadranki Kosor na poziv za sastanak šefova parlamentarnih stranaka koji je, u pisanom obliku, primio dan prije.

Odgovor na odgovor

Milanović je zamolio šeficu Vlade da mu objasni detalje najavljenog sastanka, pogotovo ugrubo najavljeni dnevni red koji bi se trebao odnositi na diskusiju o ustavnim promjenama i ostalim temama.

Milanović bi prije sastanka također želio doznati od premijerke koji su sve to ljudi pozvani, bez obzira na to iz koje su stranke, jer bi htio delegaciju SDP-a prilagoditi temi sastanka.

Naime, Jadranka Kosor i prije je, primjerice na sastanak s Milanovićem i oporbom o arbitraži sa Slovenijom, dovela gotovo kompletno predsjedništvo HDZ-a.

Premijerka Kosor najavila je u ponedjeljak da će nakon sastanka odvojeno i tete a tete razgovarati s predsjednikom SDP-a Milanovićem, ali taj detalj nije spomenula u pozivu šefu najjače oporbene stranke pa Milanović smatra da bi trebalo i detalje tog susreta unaprijed razjasniti.

U SDP-u očekuju brzi premijerkin odgovor, a sudjelovanje na sastanku za njih nije upitno.

O korupciji i reformi

Predsjednica Vlade i predsjednik SDP-a već se desetak dana javno dogovaraju tko bi koga trebao pozvati. Najavljeni sastanak u četvrtak, prema riječima šefice HDZ-a, trebao bi pomoći usuglašavanju stajališta o nizu pitanja poput brodogradnje, različitih reformi i borbi protiv korupcije.

Prema izjavama Kosor, očekuje da će se već u četvrtak postići konsenzus o ustavnim promjenama. Sabor bi ih trebao usvojiti krajem veljače ili početkom ožujka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 10:01