LJETNI POSAO

MILANOVIĆ ZAPOSLIO SINA NA TRACI U CEDEVITI DA SI ZARADI DŽEPARAC Odgojne metode premijera i njegove supruge Sanje

Ante Jakov Milanović u Cedeviti je nekoliko tjedana radio fizičke poslove za što je zaradio 800 kuna
Zagreb, 241212.Klub Pepermint.Emil Tedeschi organizirao je Bozicni party za prijatelje i uzvanike u klubu Pepermint.Na fotografiji: Sanja Music Milanovic i Zoran Milanovic.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadić / CROPIX

Otkako je Zoran Milanović postao premijer, poznato je da su se intenzivirali njegovi odnosi s Emilom Tedeschijem, vlasnikom Atlantica i jednim od najuspješnijih hrvatskih biznismena. Milanović i Tedeschi poznanici su iz nekadašnjeg Centra za upravu i pravosuđe, koji su pohađali u razdoblju od 1983. do 1985., a posljednje dvije godine druže se dosta često.

Prošle godine Milanović je nekoliko dana boravio u Tedeschijevu ljetnikovcu na Hvaru. Ovo ljeto je Ante Jakov Milanović, premijerov stariji sin, počeo raditi u Cedeviti, jednoj od tvrtki u Tedeschijevu vlasništvu. Prema tumačenju njihovih prijatelja, radi se o roditeljsko-pedagoškoj metodi: supružnici Zoran i Sanja Milanović željeli su da njihov sin za vrijeme ferija zaradi džeparac i tako je završio u Cedeviti.

Ante Jakov Milanović je gimnazijalac, a u Cedeviti je nekoliko tjedana radio fizičke poslove na pokretnoj traci, za što je zaradio 800 kuna, od čega je nekih 200 vraćeno kao osiguranje. Inače je odličan učenik i nogometaš u mlađim kategorijama NK Zagreb.

Milanovićev stariji sin rodio se 1998. u Bruxellesu, u vrijeme kada je aktualni premijer bio diplomat u hrvatskom veleposlanstvu pri NATO-u. Zoran i Sanja Milanović prilično su diskretni kada su u pitanju njihovi sinovi.

Posljednji veći tekstovi o ovoj obitelji datiraju iz vremena kada je Milanović postao predsjednik SDP-a te intervju sa Sanjom Milanović-Musić, koji je Jutarnji list objavio nekoliko mjeseci prije posljednjih parlamentarnih izbora. Imaju i mlađeg sina, Marka, osmogodišnjaka.

U prošlosti je i Zoran Milanović također zarađivao na honorarnim poslovima. Jedno vrijeme se bavio prodajom knjiga, a 1992. je prodavao, za tadašnje prilike, moderne usisivače. U to je vrijeme od prodaje usisivača zarađivao bolje nego od pripravničke plaće na Trgovačkom sudu, gdje je radio prije nego se 1993. zaposlio u Ministarstvu vanjskih poslova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 01:58