SASTANAK

Milanović vodi partnere, HDZ-ovi još nisu pozvani

 CROPIX

U hotelu Esplanade danas bi se trebali okupiti predsjednici dviju koalicija, Hrvatska raste i Domoljubne koalicije, Zoran Milanović i Tomislav Karamarko, kako bi s čelnicima Mosta Božom Petrovom i njegovim suradnicima razmijenili mišljenja o formiranju vlasti.

S predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem na sastanku bi trebali biti prisutni i ostali čelnici stranaka koalicije s IDS-om. No, zasad nije poznato tko će danas biti u timu šefa HDZ-a Tomislava Karamarka.

Iako u Mostu očekuju da će na sastanak doći predsjednici koalicije te predsjednici stranaka njihovih koalicijskih partnera, jučer nakon razgovora s nekim čelnicima stranaka partnera HDZ-a doznali smo da ih još nitko nije pozvao na taj sastanak. A u HDZ-u jučer nismo mogli službeno doći do informacije tko će sve uz Karamarka biti prisutan na sastanku.

Uz Božu Petrova, predsjednika Mosta, rekli su nam da će na sastanku biti prisutni još neki suradnici, najviše njih dvoje, troje, ali da ne vide potrebu za većim brojem ljudi. Na tom sastanku očekuje se, s obzirom na izjave Bože Petrova, pa i Ivana Lovrinovića koje su se mogle čuti protekli vikend, da će oni tražiti da na mjestu mandatara bude osoba iz Mosta, ali kako će isto tako tražiti da se s tim prijedlogom slože obje strane.

Neslužbeno se spekulira da bi Most čelnicima koalicija mogao ponuditi dvije potpredsjedničke pozicije: Milanoviću navodno mjesto potpredsje dnika za vanjske poslove, a Karamarku navodno funkciju potpredsjednika za unutarnje poslove i sigurnost.

U uredu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović jučer smo doznali da je ona fokusirana na sutrašnji drugi krug konzultacija te “pokušaj da se pronađe mandatar”, koje bi se trebale održati sutra nakon sastanka u sjedištu Mosta u Smičiklasovoj ulici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:38