PIRANGATE

MILANOVIĆ UZVRATIO CERARU 'Zaista smo se trudili i dali sve od sebe, pazili na svaku riječ. Ali brate, što je previše, previše je'

Premijer kaže da više nema namjeru preko medija slati poruke slovenskom kolegi
 Arhiva CROPIX

Predsjednik Vlade Zoran Milanović u subotu sudjeluje u tradicionalnoj manifestaciji Kualjske ribarske noći – defile ribarskih brodica u općini Kali. Nedugo po dolasku odgovorio je na nekoliko pitanja novinara o aktualnim temama.

Na pitanje o datumu parlamentarnih izbora kazao je da će biti u zakonskom roku, a zatim je komentirao i odgovor slovenskog premijera Mire Cerara na njegovo pismo u kojem mu je predložio sastanak o budućim koracima nakon izlaska Hrvatske iz procesa arbitraže.

Kao što smo već javili, Cerar je u odgovoru ponovio da njegova država pri arbitraži ostaje te da su hrvatski potezi vezani uz izlazak 'vrijedni žaljenja', a arbitražni sporazum jest i bit će jedina važeća osnova za rješenje graničnog pitanja.

'Spreman sam otići u Sloveniju, ali oni to neće. Zaista smo se trudili i dali sve od sebe da ne pretjeramo, da ne kažemo krivu riječ, poslao sam pismo, predložio susret, ponudio da ćemo doći u Sloveniju. Ali brate, što je previše, previše je', rekao je premijer i dodao da neće više o tome preko medija, nego da će, ukoliko bude potrebe i želje, otići u Sloveniju.

Premijer s ministrima poljoprivrede Tihomirom Jakovinom i uprave Arsenom Baukom sudjeluje u tradicionalnoj manifestaciji Kualjske ribarske noći – defile ribarskih brodica, u općini Kali na Ugljanu gdje se 48 godina zaredom prvog vikenda u kolovozu održava Tunuara - ribarske kalske noći.

Sudjelujući u defileu ribarskih brodova u zadarskom kanalu na plivarici Neptun u vlasništvu tvrke Kali tune premijer je rekao "kako je to naša tradicija, dobar izvor prihoda, isplativa gospodarska grana".

"Ovo su brodovi građeni u Hrvatskoj, moglo bi ih biti i više. Lani sam bio na Jabuci u lovu tuna, obišao sam sve te lokacije, a kada sam negdje u svijetu, uvijek mi je gušt kada kažu da se jede tuna uzgojena u Hrvatskoj. Doživio sam to puno puta", rekao je premijer.

FOTOGALERIJA Premijer Milanović i ministri na defileu u Kalima

Na pitanje novinara da prokomentira sinoćnji poziv gradonačelnice Knina Josipe Rimac da, unatoč dogovorenom protokolu, ipak održi govor na proslavi obljetnice Oluje u Kninu, Milanović je rekao da apsolutno ne želi odgovarati na to jer je sve već dogovoreno.

'Neki od toga žele raditi stranačku feštu i neka im bude, ja u tome neću sudjelovati, ali treba reći da prošla Vlada nije završila spomenik Oluji u Kninu, nego je naša Vlada na molbu iste te kninske gradonačelnice dala nekoliko milijuna kuna da dovrše spomenik', zaključio je premijer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:08