PREMIJER NA GRADILIŠTU

MILANOVIĆ U RIJECI 'Domaći je nogomet naprosto loš, zato ga ne pratim već 20 godina. Reprezentacija je jaka, nju gledam'

 Tea Cimas / CROPIX

Premijer Zoran Milanović posjetio je gradilište trening kampa na Rujevici u Rijeci koji gradi NK Rijeka na čelu s Damirom Miškovićem, a radi se o projektu teškom 18 milijuna eura.

Na pitanje kakav je njegov stav o hrvatskom nogometu odgovorio je da ga ne prati već 20 godina.

- Ne pratim ga ne zato što ga prezirem, nego jer naprosto nije dobar. Pratim europsku ligu, a naš nogomet ne, osim kada igra reprezentacija. Nije dobar u kvaliteti. Reprezentacija je jaka, a naša liga je takva kakva je - kazao je.

Komentirao je i osnivanje vlastite stranke bivšeg predsjednika Ive Josipovića.

- Zaista smo slobodna zemlja, to nije samo fraza. Ljudi se politički organiziraju, idu svojim putem. Bilo bi mi draže da je s nama - kazao je.

Govorio je i o sastanku s predsjednicom RH Kolindom Grabar Kitarović na Vijeću za obranu, kazavši da je sastanak bio jako kvalitetan.

- Bez ikakvih tenzija, kao da nismo imali nikakve frikcije do jučer. Dobro, niz konkretnih tema koje su bile na dnevnom redu. To zajednički sazivamo i zajednički pripremamo, dakle to je neka vrsta koordinacije. Bila je jako dobro pripremljena, prije svega zahvaljujući ljudima iz stožera iz Ministarstva obrane i bilo je puno pripremljenih tema za razgovor, od obrambenog sustava, načina financiranja, dakle, sve ono o čemu se u javnosti priča. Sve se na kraju u ovoj domeni svodi na ono što možemo platiti - rekao je, najavivši gradnju pet brodova za obalnu stražu u brodogradilištu Split.

Na pitanje kada će predsjednica u Vladu, kazao je da o tome na sastanku nije bilo riječi.

- Zna se kako država funkcionira, kakvu Hrvatska ima podjelu vlasti. Ne može imati baš dvije izvršne vlasti - rekao je.

Što se tiče anketa o bušenju Jadrana, gdje su građani većinom bili protiv, Milanović je podsjetio da tankeri dolaze već 50 godina i da se nikada nije ništa dogodilo, a od tankera prijeti veća opasnost.

Kazao je da građane ima smisla pitati ukoliko se utvrdi da ima plina, ili pak nafte.

- Onda treba pitati da li da od toga odustanemo i prepustimo zaboravu, ili da otvorimo desetke tisuća radnih mjesta - rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 04:19