BORBA ZA HRVATSKU

Milanović u Karlovcu: Oni koji se najviše zaklinju da su je stvorili, obeščastili su ovu državu. Čačić: Još su tu i mrcvare je

Karlovac, 24112011.Parlamentarni izbori 2011.Kukuriku koalicija je predstavila svoje kandidate za predstojece izbore za 7. izbornu jedinicu.Na slici: Zoran Milanovic.Foto: Robert Fajt / Cropix
 Robert Fajt / CROPIX

KARLOVAC - Ovo je borba za Hrvatsku državu. Oni koji se najviše zaklinju u to da su je stvorili nanijeli su joj najveću bol, obeščastili su je. Mi je moramo učiniti jakom, uspješnom i dobro vođenom, organiziranom i nepokornom prema svim izazovima koji nas čekaju - poručio je predsjednik SDP-a Zoran Milanović s predizbornog skupa Kukuriku koalicije u Karlovcu na kojem se okupilo oko 1500 građana.

Veliki specijal Jutarnjeg IZBORNI STOŽER 2011 >> sve o izborima pratite OVDJE

Rekao je da je u politici "puno varalica jer istina ne donosi glasove, da i oni iz Kukuriku koalicije mogu pogriješiti, ali da neće prevariti, te da će Hrvatsku voditi bez mržnje i revanšizma.

- Bit ćemo bolji prema HDZ-u nego što to oni sami misle - kazao je.

- Moramo iz sebe izvući ono najbolje, ono što nas čini Europom. Do sada je bilo znoja, a bit će ga još i više. Kada uđemo u EU moramo jasno znati što sa sobom, zato nije svejedno tko vodi ovu zemlju. Ovdje treba reda. Najveći naš problem je nered, gubitak povjerenja. Ovi izbori nisu povijesni, ali su važni jer određujemo nova pravila igre, novi model vlasti - kaže Milanović.

Njegov kolega Čačić rekao je kako nikada nije bilo ovako teško, ali da ipak ima rezerve zato jer Hrvatska trenutno ima apsolutno nesposobnu Vladu, pa je šansa u sposobnoj.

- 17 godina smo bili među tri najneuspješnije tranzicijske zemlje u Europi, a četiri godine bili smo među tri najuspješnije. Nije to slučajno. Hrvatskoj treba nova energija da bi mogli pokrenuti stvari. Oni znaju da odlaze, to je gotova stvar, ali još su tu i mrcvare zemlju. Spremni smo dobiti batine, kritike, ali i povuće poteze - rekao je Čačić.

Ivan Jakovčić je kada je izašao na binu izračunao kako će HDZ za točno 10 dana i 40 minuta biti u opoziciji.

- 5.12. počinje šansa za ovu zemlju. Oni koji žive odlično ne trebaju glasati za nas jer vjerojatno žive uz skute HDZ-a - rekao je Jakovčić.

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja zaradio je aplauz Karlovčana nakon što je rekao da će, kada osvoje vlast, ukinuti saborske mirovine.

Nositeljica liste za VII. izbornu jedinicu Milanka Opačić rekla je da u Hrvatskoj vlada najveća apatija do sada.

- Ukrali su nam osam godina života, ne dajte im još četiri - rekla je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:41