NEĆE PRLJAVU KAMPANJU

Milanović: Pola moje rodbine u Dalmaciji je bez posla. Svjestan sam da većina građana teško živi

 Vlado Kos / CROPIX

ZAGREB - Šef SDP-a Zoran Milanović sinoć je u gostovanju na Dnevniku Nove TV ponovio kako članovi njegove stranke neće voditi prljavu kampanju.

- Ljudi znaju pretjerati, ali treba razlikovati negativnu kampanju u kojoj ističete loše strane protivnike, što je legitimno, i prljavu kampanju u kojima se služite lažima, ali i grubu kampanju kada kažete neku prejaku riječ, rekao je Milanović.

Na upit da komentira premijerkinu izjavu kako ju nikada neće zaboljeti prepone od naporna rada za Hrvatsku, Zoran Milanović rekao je:

- Zamislite da ja sada kažem to na račun neke žene. Ja sam to rekao ironično prije nekoliko godina na svoj račun, ne znam zašto to izvlači. Ma, baš me briga, opušteno je odgovorio šef SDP-a.

Na pitanje hoće li tužiti premijerkinu blisku suradnicu Đurđicu Sumrak koja ga je bez dokaza i odgovornosti za izrečeno etiketirala kao navodnog obiteljskog nasilnika, Milanović odgovorio je:

- Neću tužiti gđu. Sumrak. Ona je najviše uvrijedila moju ženu, ne znam hoće li se ona odlučiti na tužbu. Ja neću jer se pokazalo to u politici da nema smisla. Te će ljude kazniti birači.

O Čačiću i o tome koliko njegovo suđenje za prometnu nesreću u Mađarskoj koaliciji predstavlja uteg, šef SDP-a je rekao:

- Čačić nije uteg. On je jedan od naših aduta i mislim da ćemo zajedno raditi dobar posao. O prometnoj nesreći je sve rekao. Mislim da je to vrlo ružno kada se zloupotrebljava politički. To je prljavo. To je malo nelagodna pozicija za nas, ali vidjet ćemo što će reći sud u Mađarskoj. Ne želim odgovarati hipotetski kao da smo dobili izbore. Sam je rekao da je posljedično odgovoran i ima moju ljudsku podršku, rekao je Milanović.

Milanović je rekao da nije stigao pročitati cijeli program HDZ-a, ali da namjerava.

- Prvi dojmovi su da je to korektan tekst. Ako ste osam godina na vlasti onda je program to što ste radili. Ova vlast je strahovito opterećena onime što je učinila i onime što joj se stavlja na teret. Njihov program je ipak u drugom planu, rekao je te nastavio:

- Mi ćemo morati ipak voditi proaktivnu politiku privlačenja investicija. Novac za to se može naći. Naši ključni pravci su energetika, turizam i infrastruktura. Novac treba ekonomičnije trošiti. Poruka svima onima koji primaju plaću od novca koji plaćaju porezni obveznici, da će morati raditi više i kvalitetnije.

Na upit jesu li političari svjesni u kakvoj socijalnoj i moralnoj krizi se Hrvatska nalazi i kako većina građana teško živi, Milanović je odgovorio.

- Kako ne bih bio svjestan. Imam dolje u Dalmaciji pola rodbine bez posla. Došao mi je vodoinstalater kojeg znam godinama i došao je napraviti sitnicu bez računa. ostao je bez posla jer je poslodavac propao i više ne može plaćati ljude. Dobar je majstor s troje djece i razmišlja da se preseli u Norvešku. To se događa u centru Zagreba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 19:06