O AFERAMA U SDP-u

MILANOVIĆ O SISAČKOJ ŽUPANICI 'Marina Lovrić Merzel je trajno oštećena bez obzira na ishod istrage'

Karlovac, 040414.Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanovic posjetio je tvrtku HS Produkt d.o.o. u Karlovcu i obisao dio proizvodnih pogona. U pratnji predsjednika Vlade bili su potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojic te ministar obrane Ante Kotromanovic. Na fotografiji: Zoran Milanovic.Foto: Robert Fajt / CROPIX
 Robert Fajt / CROPIX

Premijer Zoran Milanović gostovao je sinoć u emisiji "2 u 9" Romana Bolkovića gdje je komentirao gospodarsko stanje u zemlji, slučaj županice Marine Lovrić Merzel i bivšeg gradonačelnika Željka Sabe, predstečajnim nagodbama i referendumu o ćirilici.

Također, Milanović se u uvodu osvrnuo i na analizu uglednog "The Economista" koji je hrvatskog gospodarstvo svrstao u deset najlošijih na svijetu, kazavši da su prije 12 ili 13 godina isti analitičari prognozirali krah Njemačke i "malo se zeznuli", što će biti, tvrdi premijer, isti slučaj i s Hrvatskom. Dodao je da hrvatska ekonomska politika "nije izvanredna, već ekonomski komplicirana".

- Hrvatska je ubila industriju i naš je zadatak da to probamo vratiti natrag - zaključio je.

Istaknuo je da su ciljevi Vlade radna mjesta, poslovi i rast.

Milanović je komentirao i Zakon o radu.

- Izmjene Zakona o radu su blage. Riječka luka će doživjeti "boom". Moramo se vratiti industrijama u kojima imamo kompetencije - kazao je Milanović.

Nadalje Milanović je komentirao slučaj Ina-MOL kazavši da Vlada želi jasna pravila igre i kompaniju koja će se razvijati, koja će zapošljavati i ulagati u razvoj i investirati dobit, te da očekuje da se pregovori vode u tom pravcu. No ono što ističe je da "dok budemo Inu shvaćali kao sraz Hrvata i Mađara to neće biti dobro".

Što se tiče predstečajnih nagodbi, premijer Milanović kaže da su predstečajne nagodbe prihvatljive, ali izvanredna i privremena mjera.

- One će lagano ići prema kraju. Ako je netko negdje prevario u predstečajnim nagodbama brzo će se prokazati - kazao je Milanović.

Konačno, Milanović se dotaknuo i slučajeva Lovrić i Sabo, te izbora za EU parlament.

Milanović je poručio građanima da ako žele rezanje i daljnje rezanje neka glasuju za HDZ.

- Sabo i Lovrić su podnijeli ostavke. Ali te ostavke Predsjedništvo stranke ne može prihvatiti jer ih ono nije biralo. Oni su dali ostavke hrvatskoj javnosti. Lovrić je trajno oštećena bez obzira na ishod, a Sabo se povukao. Što se Sabe tiče, neću ništa napraviti, već ću čekati kraj sudskog postupka - kazao je Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:45