PREDSJEDNIČKI KANDIDAT SDP-a

MILANOVIĆ O PREDSJEDNICI U IZRAELU 'Moguće je da je dio njezine izjave autentičan pa se onda krenulo ublažavati, gletati, glajzati...'

Zoran Milanović
 Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednički kandidat Zoran Milanović komentirao je u srijedu situaciju s navodnim izjavama hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović prilikom sastanka s izraelskim predsjednikom Reuvenom Rivlinom, koje je ona odmah odlučno demantirala.

- Vidio sam taj članak sad, on ustvari uopće nije promijenjen i to nije dobro, jer će nam navaliti neki problem na leđa. Kad se ide na Bliski istok, ne treba puno pričati. Ovo je bilo nekorektno od strane domaćina koji nam je strateški partner, a takvima smo ih mi proglasili. Nezamislivo mi je da se nakon zatvorenog sastanka dvaju predsjednika ovakve stvari objavljuju u novinama. To se nikad ne događa - rekao je Milanović, kako prenosi televizija N1.

Podsjetimo, novinarka Jerusalem Posta objavila je izvještajni članak o temama razgovora dvaju šefa država u okviru kojeg je predsjednica navodno rekla kako je BiH nestabilna država pod utjecajem militantnog islama. To je izazvalo burne reakcije u zemlji i u susjedstvu.

- Moguće da je dio toga autentičan pa kad su Izraelci vidjeli da su uvrijedili gosta, onda su to odlučili malo ublažiti, pogletati, zglajzati. Oni se njoj trebaju ispričati, a ona mora opreznije paziti što priča i s kim priča jer ovo nije braniteljski šator, ovo su državnički poslovi - rekao je Milanović za N1 dodajući da ovo nije prvi put da dolazi do nesporazuma u komunikaciji predsjednice s medijima:

- Očito imamo problem u komunikaciji. Sam si si na kraju odgovoran za ono što se dogodi, ali prepričan je zatvoreni sastanak i kad su vidjeli da se dogodila šteta, onda se pokušavaju izvući. Ona neka pazi gdje ide i s kim razgovara. Glavni problem je da nam se ne navuče neka nevolja na glavu jer sve te priče su vrlo osjetljive i samo ne treba da nam se dogodi nered, da ne zapalimo neku šibicu, jer mi nismo zemlja koja se treba gurati u prvi red u ovakvim stvarima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:55