PRAVNA SENZACIJA

Milanović o Lesarovoj kaznenoj prijavi protiv njega: 'To je bizarno. Dosta tog prizemnog populizma'

'Počeli smo se tužakati i podnositi kaznene prijave. Idemo razgovarati o srži stvari', zaključio je Milanović

ZAGREB - Premijer Zoran Milanović ocijenio je danas kaznenu prijavu koju je protiv njega, zbog privatizacije HPB-a, podnio čelnik laburista Dragutin Lesar – bizarnom!

- Riječ je o bizarnom pokušaju inkriminacije Vlade zbog pokušaja prodaje. Kaznena prijava je podnesena zbog nesavjesnog ponašanja u pokušaju. To je pravna senzacija, ocijenio je Milanović.

Dodao je kako se zasad radi o pokušaju privatizacije HPB-a, a ako do nje dođe, ona će biti rezultat procjene da je to najbolje rješenje za HPB i Vlada će za to preuzeti političku odgovornost. Lesara je podsjetio na korake koje je Vlada dosad poduzela u privatizaciji HPB-a, te mu je poručio da u interesu bolje prodaje često karte i ne otkrivaju.

- Dosta tog prizemnog populizma. Počeli smo se tužakati i podnositi kaznene prijave. Idemo razgovarati o srži stvari, zaključio je Milanović.

Vlada je, inače, danas usvojila Izvješće o provođenju postupka izbora savjetnika za privatizaciju i dokapitalizaciju HPB-a, kojim je izbor Confida-Revizije za konzultanta postao konačan.









Hrvatska poduzima mjere u cilju usklađivanja svog zakonodavstva s EU

Hrvatska će u sljedećoj godini usvojiti 108 zakona, 191 podzakonski akt i 63 provedbene mjere u cilju daljnjeg usklađivanja svog zakonodavstva s onim u EU. Sažetak je to Programa za preuzimanje i provedbu pravne stečevine EU za 2013. godinu, kojeg je predstavila prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić.









Vlada odbila uvrštavanja Grada Novog Vinodolskog u međubrdsko-planinska područja

Vlada je odbila i Saboru preporučila da ne prihvati prijedlog uvrštavanja Grada Novog Vinodolskog međubrdsko-planinska područja.

Naime, u Banskim su dvorima mišljenja da Novi Vinodolski ni po kojem kriteriju ne treba spadati u tu kategoriju, čiji razvoj država potiče posebnim poreznim i drugim olakšicama. K tome, strahuju da bi to otvorilo Pandorinu kutiju sličnih zahtjeva, pa bi uvrštavanje u brdsko-planinska područja mogao tražiti i, primjerice, Samobor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 06:02