ZBIJANJE REDOVA

Milanović: Ne znam hoće li pregovori biti gotovi u lipnju. EK priprema izvješće za jesen... A ja ne želim širiti pesimizam

 Joško Ponoš/CROPIX

SPLIT - SDP će na predstojećim parlamentarnim izborima pobijediti, ali u kampanji nećemo biti agresivni već hrabri i odlučni- poručio je to svojim stranačkim kolegama na tematskoj konvenciji o dalmatinskom gospodarstvu, rekao je Zoran Milanović u subotu u Splitu.

- Mi ne želimo u Europsku uniju ući kao prosjaci, ni kao žicari. Ne trebamo zauzimati agresivan stav, niti stalno napadati , nego borbenim duhom idemo u ove izbore, najavio je predsjednik SDP-a. Ne želeći nagađati hoće li pregovori s Europskom unijom biti okončani do lipnja, kazao je: Na samom smo završetku pregovora, a poglavlje 23 regulira temelje sustava. Brine me to što nakon osam godina vladavine jedne stranke, Hrvatska još uvijek nije položila ispit iz područja temeljnih prava i pravne države. Ni Europska komisija ne zna hoće li pregovori biti gotovi u lipnju pa stoga izvješće priprema za ranu jesen.To izvješće, dodao je, može se pretvoriti u nešto drugo, a ja ne želim širiti pesimizam.

Reagirajući na najnoviju aferu u zdravstvu Milanović je kazao: Kakva je to država u kojoj se namjerno ne nabavljaju najmoderniji uređaji za javne prilike i kliničke bolnice, ali se istodobno ispod stola dogovara s privatnicima da ih oni kupe i na taj im se način kanaliziraju poslovi vrijedni stotine milijuna kuna.

Osvrnuvši se na predložene izmjene Zakona o privatizaciji Ine Milanović je komentirao: HDZ-ova vlast nas je odbila prije četiri mjeseca kada smo predlagali izmjene zakona o Ini. Mi smo ga predlagali zato jer je INA zadnje četiri godine prepuštena sama sebi. . Ne znam što se promijenilo u četiri mjeseca u glavama HDZ-ovaca. Naš prijedlog nije bio diskriminacijski, a treba vidjeti kako je to HDZ zamislio i što o tome kaže Europska komisija. HDZ kao i obično kasni, kopira tuđe mjere i to radi na pogrešan način. Milanović razloge za prekrajanje izbornih jedinica u izbornoj godini vidi u krivotvorenim biračkim popisima. - To u pravnoj državi ne bi bilo moguće ni da nismo u izbornoj godini, jer je temelj svega 100.000 novih birača u dvije izborne jedinice tijekom 10 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:25