ZAOŠTRIO S HDZ-OM

Milanović: Ne dijelim Vladi lekcije, ja nudim jasne prijedloge

HDZ poručuje: Neozbiljno je i nedopustivo da se medijski prostor ustupa Zoranu Milanoviću kako bi on kritizirao Vladine gospodarske mjere koje još nisu ni predstavljene
Zagreb, 071008.Prosvjed protiv organiziranog kriminala na Cvjetnom trgu. Povod prosvjedu bilo je ubojstvo Ivane Hodak. Na prosvjedu se pojavio i predsjednik SDP - a Zoran Milanovic.Foto: Marko Miscevic / CROPIX
 Marko Miščević/CROPIX

ZAGREB - Nakon što su se premijerka i šefica HDZ-a Jadranka Kosor i predsjednik SDP-a Zoran Milanović javno sporječkali oko toga tko je koga prvi pozvao na razgovor i kavu, sukob između dviju najvećih stranaka dobio je još jedan nastavak.

Naime, gostovanje šefa SDP-a Zorana Milanovića u Dnevniku HTV-a uznemirilo je čelništvo najjače stranke jer u HDZ-u smatraju da je HTV iskoristio javni TV prostor kako bi besplatno reklamirao SDP. Zbog toga su uputili i prosvjed te zatražili očitovanje Programskog vijeća HTV-a.

Svi hadzeovci zašutjeli

- Punih 10-ak minuta čelnik SDP-a u Dnevniku HTV-a javnosti je dijelio lekcije o tome kako bi trebala raditi Vlada - navodi se u priopćenju HDZ-a, kojemu je posebno zasmetalo to što je u pozadini bio logo SDP-a.

- Neozbiljno je i nedopustivo da se medijski prostor ustupa Zoranu Milanoviću kako bi on kritizirao Vladine gospodarske mjere koje još nisu ni predstavljenje, i to u trenutku kada Vlada čini goleme napore i predlaže konkretne mjere kako bi se osnažilo hrvatsko gospodarstvo. Nedopustivo je da se medijski prostor ustupa kako bi se prozivalo drugu političku stranku i dovodilo u pitanje odluke koje se u njoj donose - smatraju u HDZ-u.

Naši pokušaji da dobijemo dodatna objašnjenja zašto je HDZ-u toliko zasmetao Milanovićev nastup na HTV-u, ostali su nezuspješni jer se nitko od HDZ-ovaca koje smo zvali nije želio javiti.

No, doznajemo da je mnogima u HDZ-u više zasmetao TV prilog o susretu premijerke sa slovenskim kolegom Borutom Pahorom jer ga je HTV prikazao s naglaskom na privatni odnos dvoje premijera umjesto na državne teme o kojima su raspravljali.

U SDP-u smatraju da je HDZ svojim prosvjedom, u kojem tvrdi da je predsjednik SDP-a gostujući u Dnevniku “dijelio lekcije” Vladi i HDZ-u, priznao da je predsjednik SDP-a učinio samo ono što se očekuje od čelnika jedne velike političke stranke - nudio je konkretne prijedloge za rješavanje teških problema.

‘Neka odredi kad i gdje’

- Neshvatljivo je da se iznošenje drugačijeg mišljenja u demokratskom višestranačkom sustavu smatra dijeljenjem lekcija - kažu u SDP-u i navode da Milanović i dalje poziva Jadranku Kosor da ona odredi mjesto i vrijeme za razgovor o gorućim problemima ove zemlje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:08