OPET RATUJU

Milanović: Kosoričina ideja o susretu s Bajićem je skandalozna! Kosor: Šef SDP-a s mržnjom govori o stvarima koje ne razumije!

'To je tajan postupak i ako žele raditi u državnom interesu, ja ih molim da šute i da, pobogu, ništa ne potpisuju' - rekao je Milanović.
Zagreb, 271010.Sabor, Markov trg.Sjednica Sabora s temom povjerenje Hrvatskoj vladi.Na slici: govor Jadranke Kosor i Zorana Milanovica.Ilustracija i montaza.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović oštro je kritizirao najavu premijerke Jadranke Kosor da će se Vlada sastati s predstavnicima državnog dvjetništva zbog slučaja Ina - MOL da bi utvrdili kako je MOL dobio upravljačka prava nad Inom.

- Takvi su sastanci strogo zabranjeni. To je skandalozna ideja! To je tajan postupak, još jednom ponavljam, i ako žele raditi u hrvatskom nacionalnom interesu, ako Vlada želi raditi u hrvatskom nacionalnom interesu, ja ih molim da šute i da, pobogu, ništa ne potpisuju. Dosta su potpisali - rekao je Milanović u emisiji Hrvatskog radija 'U mreži Prvog', misleći na potpisivanje pristupnog ugovora s EU .

Ubrzo nakon Milanovićeve izjave oglasila je i premijerka Kosor.

- On je nervozan jer se nije ostvario njegov plan da Hrvatska ne završi pregovore do kraja lipnja i da odemo u čekaonicu. Na sve načine želi umanjiti veliki hrvatski uspjeh. Mi štitimo interese Hrvatske i šef oporbe mora to znati te se i sam uključiti u njihovu zaštitu - ustvrdila je premijerka nakon svečane akademije Hrvatske obrtničke komore u Zagrebu, prenosi tportal.

Iako je napomenula da ne želi trošiti vrijeme i snagu na neprekidne Milanovićeve napade, uz opasku kako čelnik SDP-a 's cinizmom, podsmijehom, mržnjom i podvalama govori o stvarima koje ne razumije', prokomentirala je i njegov poziv da ne potpisuje pristupni ugovor s EU.

- On ne razumije ono što mi radimo. Osoba s tolikim ambicijama morala bi imati nešto više znanja, više poštovanja prema drugim ljudima i tuđem poslu - odgovorila je Kosor dodajući da će se o tome tko će potpisati ugovore dogovoriti s predsjednikom Ivom Josipovićem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:40