OSTAJE U VLADI

Milanović je odbio Antešićevu ostavku! 'Prije godinu dana on nije znao da bi mogao postati dužnosnik'

 Sandra Šimunović / CROPIX

Zamjenik ministra prometa Zdenko Antešić koji se u kolovozu prošle godine kao rapski gradonačelnik umirovio na jedan dan kako bi iskoristio svoje pravo na saborsku mirovinu podnio je ostavku , no premijer Milanović ju je odbio, javlja Novi list.

- Antešić tu zapravo nije ništa kriv. On se u to vrijeme nije više namjeravao kandidirati za gradonačelnika, a kako nije bio ni u kombinaciji za izbornu listu Kukuriku koalicije, odlučio je podnijeti zahtjev za saborsku mirovinu. Prije godinu dana Antešić nije znao da bi mogao postati neki državni dužnosnik, tek nakon parlamentarnih izbora premijer Milanović pozvao ga je da bude zamjenik ministra. Stoga zaista ne bi bilo pošteno prema Antešiću da ga se sada odreknemo - kazao je visoki izvor iz Vlade, javlja Novi list.

Milanović je što se tiče Antešićevog slučaja samo kratko poručio kako mu je drago da se od SDP-a očekuju najviši moralni standardi i da ne želi cinično predbacivati kakvih sve ljudi ima u Saboru i što su sve radili. Time je odgovorio i na HDZ-ove kritike da je Antešić prekršio zakon i napravio nešto moralno dvojbeno.

Ovaj slučaj razdijelio je mišljenja u SDP-u. naime, neki su smatrali kako SDP nikako ne smije popustiti pred pritiscima iz HDZ-a jer su i članovi glavne oporbene stranke, primjerice Vladimir Šeks, Ana Lovrin, Ivanka Roksandić, Stjepan Milinković i karlovački župan Ivan Vučić napravili istu stvar kao Antešić - krajem su prošle ili početkom ove godine na jedan dan zamrznuli zastupničke mandate kako bi mogli realizirati saborske mirovine prije nego što su bile ukinute.

No, nekoliko stranačkih kolega, kao što su Željko Jovanović i Siniša Hajdaš Dončić, javno su izrazili neslaganje s Antešićevim potezom, gotovo ga potičući na ostavku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 17:20