ODGOVORIO PREMIJERKI

Milanović: Ja moram otplaćivati kredit za stan, dok su ga neki dobili

Plaću mi isplaćuju porezni obveznici tj. radnici - uzvratio je predsjednik SDP-a na premijerkine prozivke
 Damir Krajač/CROPIX

ZAGREB - Sindikalni referendum potaknuo je oštri verbalni sukob predsjednice Vlade i šefa oprobe. Jadranka Kosor javno je spočitnula Zoranu Milanoviću da bez obzira koliko radi “prima plaćicu iz proračuna”, dok je on njoj opet izvukao poklonjeni stan.

No, nije premijerka prozvala samo prvog čovjeka SDP-a već i još neke njegove zastupnike koji također primaju plaću iz državne blagajne, a da “mnogi i po dva mjeseca nisu bili na svom radnom mjestu”.

U Vladi nisu dugo trebali čekati na Milanovićev odgovor.

- U Hrvatskoj je dosta zahtjevna situacija. Plaću mi isplaćuju porezni obveznici tj. radnici - uzvratio je Milanović na premijerkine prozivke. Iako tvrdi kako ga premijerka svojom izjavom nije povrijedila, poručio joj je da u ovakvoj situaciji ne treba biti osoran. Ipak nije ju zaboravio podsjetiti na stan koji je dobila.

- Ja moram otplaćivati kredit za stan, dok su ga neki dobili - naglasio je Milanović aludirajući na stan koji je Kosor dobila od MORH-a.

- Ja živim svoj život, živim svoj san. Radim za Hrvatsku koliko mogu - dodao je Milanović.

Sindikalisti su pak danas poslali upozorenje predsjedniku Sabora Luki Bebiću da ne stavlja na dnevni red prijedlog izmjena ZOR-a.

- Ukoliko bi ga stavio u proceduru u trenutku dok se građani izjašanjavaju protiv toga, to bi značilo da, što se demokracije tiče, u Hrvatskoj vlada aposlutni mrak. Sindikalne središnjice i sindikati znat će ubojito odgovoriti na to jednako kao što je ubojit i ovaj plebiscit - istaknuo je Ozren Matijašević iz HUS-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:44