PESIMIZAM ŠEFA OPORBE

Milanović: Hrvatska je u recesiji koja graniči s depresijom. Trend oporavka se ne nazire

Zagreb, 271110.Sarajevska cesta 41.Hotel Porin.10. izborna skupstina Socijaldemokratskog foruma zena SDP-a, na kojoj je vise od 300 izaslanica izabralo novo vodstvo, usvojilo novi Statut, Program i Deklaraciju skupstine. Skupu se obratio i predsjednik SDP-a Zoran Milanovic.Na slici: Govor Zorana Milanovica.Foto: Goran Mehkek / Cropix
 Goran Mehkek / CROPIX

- Mali gospodarski rast od 0,2 posto nije najava gospodarskog oporavka, a Hrvatska je i dalje u dubokoj krizi i recesiji - rekao je šef SDP-a Zoran Milanović.

- Bio bih sretan da mogu reći kako je ovaj gospodarski pomak najava nekakvog trenda, međutim nije. Hrvatska je u dubokoj recesiji koja graniči s depresijom - dodao je.

Milanović je poručio kako su se iz krize prve izvukle one zemlje koje nešto rade, proizvode, te kako je ono što nam se danas događa u Hrvatskoj društvena i moralna katastrofa.

Kritizirao je vladinu odluku da se referendum o pristupanju Hrvatske EU održi 30 dana prije parlamentarnih izbora jer, kazao je, na taj se način "kontaminira referendum izborima".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:46