ODLUKA JE SVE BLIŽE

Milanović: Drago nam je zbog poziva Crkve! Vlada će rezultate referenduma čekati u Saboru

 Dragan Matic / CROPIX

ZAGREB - Premijer Zoran Milanović najavio je da će Vlada rezultate referenduma u nedjelju navečer čekati u Saboru.

- Mislimo da je to nekako najbolje mjesto susreta za sve one koji su u tome sudjelovali sve ove godine, dakle, ne samo Vlada - rekao je premijer.

Sve što vas zanima o ulasku u EU saznajte OVDJE

Na pitanje o tome hoće li poziv Hrvatske biskupske konferencije vjernicima da na referendumu glasaju po savjesti, i da se pritom sjete što je prilikom posjeta Hrvatskoj govorio papa Benedikt XVI. , pomoći pozitivnom ishodu referenduma, Milanović je rekao da “vjeruje da hoće”.

- Drago nam je zbog toga što je taj poziv upućen, i može samo pomoći. Vjerujemo da je većina ljudi u Hrvatskoj za Europsku Uniju, a oni koji su protiv toga, to je potpuno legitimno i tako će i ostati, ali na kraju će većina u demokratskoj proceduri morati donijeti odluku - rekao je Milanović.

Ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić komentirala je pak anketu Vijeća za Hrvatsku - NE u EU, koja je pokazala da 57,2 posto građana ne želi u EU.

- Anketu ćemo vidjeti na referendumu. Kao što znate, sve ankete koje su rađene u Hrvatskoj od agencija, govore o većinskoj podršci, između 56 i 61 posto, ovisno o tome o kojoj se anketi radi. To ne zanči da se treba opustiti, treba apsolutno aktivirati ljude da izađu na referendum jer je važno da on odrazi stvarno stanje u hrvatskom društvu - rekla je Pusić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:45