ODGOVARA KRITIČARIMA

Milanović: Ako je elitizam bolji standard, bolji životni uvjeti i veće plaće - onda sam elitist!

Najavio je kako će jedna od glavnih zadaća SDP-a biti decentralizirati zemlju
 Drago Sopta / CROPIX

ZAGREB - Predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske Zoran Milanović je sudjelovao na izvještajno-tematskoj konvenciji županijske organizacije SDP-a Međimurske županije, a glavna tema bili su parlamentarni izbori .

U početku je izrazio veliko zadovoljstvo rejtingom koji SDP ima u toj županiji, gdje je je na vlasti na županijskoj i na razini najvećega grada, u Čakovcu. Potom se osvrnuo na stadard građana i stanje u društvu.

- Nisam elitist! Ako pak elitizam znači bolji standard hrvatskih građana, bolje životne uvjete, bolje plaće, pravednije društvo... Tada spadam u kategoriju elitista - rekao je Milanović i potom najavio kako će jedan od glavnih programa njegove stranke za nadolazeće izbore biti decentralizacija.

Smatra kako je decentralizacija potrebna jer je posljednji popis stanovništva pokazao da postoje općine s 500 i 12 tisuća stanovnika.

- To je neprihvatljivo i to se mora promijeniti , a mi ćemo ustrajati da se promijeni - kazao je predsjednk SDP-a, kojem je potom aplaudiralo nešto manje od 1105 ljudi, koliko ih je u međimurskoj županiji učlanjeno u Milanovićevu stranku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:33