DESNIČAR KOJI SE NIJE UKLAPAO U HDZ

MILAN KUJUNDŽIĆ U IŠČEKIVANJU KANDIDATURE 'Da, devedesetih sam bio s braćom Veselica protiv Tuđmana'

Oko Tuđmana je bilo previše komunista. Poslije sam mu se ipak pridružio jer sam shvatio da jedino on može stvoriti neovisnu državu
 Bruno Konjevic / CROPIX

ZAGREB - U subotu u 11.45, točno u dogovoreno vrijeme, dr. Milan Kujundžić došao je na dogovoreni sastanak sa mnom, u hotelu “Panorama” na Trgu sportova. Tema našega novog razgovora bila je njegova kandidatura na predsjedničkim izborima, nakon što je definitivno prelomio i ipak odlučio da se kandidira.

Tražio sam od dr. Kujundžića da se i preda mnom izričito izjasni hoće li izaći na izbore, pa da jednom zauvijek otklonimo sve dvojbe. U početku je malo taktizirao, davao neke neodređene i pomalo zagonetne odgovore, a onda je rekao, sasvim jasno i čak fajterski: “Čim objave datum izbora, ja jurišam!”

Pomalo me iznenadio svojim razmišljanjem da zapravo i nije sasvim siguran hoće li se izbori doista održati. Ovako je rekao: “Imamo neko čudno nedemokratsko stanje u Hrvatskoj – da aktualni premijer, koji je projekt predsjednika Josipovića – konspirativno skriva nadnevak predsjedničkih izbora. Nije demokratski da se dva mjeseca prije izbora ne zna kada će oni točno biti.”

A onda je osuo paljbu po predsjedniku Ivi Josipoviću: “Znate, ne bi me čudilo da izbora ne bude. Ja sam zabrinut za predsjednika Josipovića, jer mi djeluje kao osoba koja iza REM faze spavanja (dubokog sna) zapravo pokazuje znakove dezorijentiranosti, zaborava i nesagledavanja onoga što se oko njega zbiva... Taj pojam psihijatrijski je poznat, ja to doslovce mislim. I ja ću to dati psiholozima na testiranje.”

...

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLOBUSA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:04