OPROŠTAJ U UREDU

Mesić: Ponijet ću samo one portrete koji sliče na mene

Djelatnici Ureda predsjednika Mesiću su za odlazak kupili sat, bilo je i suza, a bivši predsjednik sprema se na odmor i posjet sestri u Francuskoj koju nije vidio 10 godina
 Bruno Konjević/CROPIX

ZAGREB - Nakon 10 godina Stjepan Mesić je večeras prvi put otišao s Pantovčaka znajući da se u njega neće vraćati kao u svoj ured. Ubuduće će u Ured predsjednika dolaziti kao gost.

Prije posljednjeg susreta s Ivom Josipovićem, koji je na neformalan način obilježio primopredaju vlasti, Mesić se oprostio sa djelatnicima Ureda s kojima je radio 10 godina. Neke su djelatnice, doznajemo, plakale, a predsjedniku su darovali sat Swatch.

Mesić je novinarima priznao kako će neke od darova koje je kao predsjednik dobio u proteklih 10 godina ponijeti sa sobom. Kako je rekao, većinom se radi o maketama prodava koje pasionirano skuplja. Upitan hoće li ponijeti i neke od brojnih portreta koje je dobio Mesić je kroz smijeh odgovorio: Samo one na kojima ličim na sebe!

Nakon što ga je Josipović, prvi put kao domaćin, ispratio s Pantovčaka, Mesić se uputio u svoj novi ured u Grškovićevoj čije uređenje još traje. Mesić je istaknuo kako će već u ponedjeljak useliti u njega, ali je također najavio kako je došlo vrijeme da iskoristi godišnji odmor.

- Posjetit ću sestru u Francuskoj kod koje nisam bio 10 godina - najavio je Mesić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:48