RTL POKAZAO SVE

Mesić: Ne odobravam ova sranja. To je bljutavo

Predsjednik u odlasku tijekom cijelog intervjua bio je vidno uznemiren, a novinarka ga je kroz nekoliko pitanja podsjetila na njegove ispade
 Boris Kovačev/CROPIX

ZAGREB - Mene Mladen Bajić drži u šaci? Pa što vama pada na pamet? Jeste li vi za to da sada završimo ovaj intervju? Ne moramo o tome. Evo ga.

Tim je riječima uznemireni predsjednik RH u odlasku Stjepan Mesić prekinuo razgovor s novinarkom RTL-a Ivanom Brkić, skinuo mikrofon s odijela i ljutito se zaputio prema izlazu iz studia. Nakon što ga je novinarka uspjela isprovocirati relativno oštrim pitanjima Mesić je doslovno ‘pukao’, a intervju u kojem se proslavio izjavom ‘Ja ne dozvoljavam ovakva sranja’, a koji se posljednjih dana prepričava i komentira, prikazan je jučer u RTL-ovom dnevniku.

Novinari i kamermani Mesiću nisu ostali dužni za uskraćeni intervju, pa su kamere ostavili upaljenima i nakon što je bivši predsjednik odlučio napustiti studio. Prepirka se nastavila.

Molila ga da se vrati

‘Gospodine Mesiću, evo, vratite se - molila ga je bezuspješno novinarka.

‘Ne želim da me maltertirate, ne možete mi postavljati takva pitanja. Da mene Bajić drži u šaci?’, ponavljao je Mesić kao papiga, a nakon što ga je novinarka pokušala umiriti objašnjavajući mu kako je mogao odgovarati na pitanja te da su ona škakljivija bila legitimna jer su drugi mediji o tome izvještavali, Mesić joj je odbrusio: ‘Što mene briga što drugi pišu?’

- Evo, imate pola intervjua. Znam da ćete napraviti pa će to izgledati bljutavo. Samo vi objavite, ali briga me što ćete dati. Ne kandidiram se ja ni za što - posljednje su izjave koje su zabilježile RTL-ove kamere.





Iskače li ‘Suzana’ iz paštete?

Mesić je pred sam kraj intervjua postao vrlo nervozan, a novinarka nije odustajala od namjere da od predsjednika izvuče konkretnije izjave i eventualne osude nekih aktera na hrvatskoj političkoj sceni. Tako je između ostalih Mesić morao odgovarati na pitanja o bivšem premijeru Ivi Sanaderu, premijerki Jadranki Kosor koju je svojedobno prozvao Suzana, kreditiranju SMS-a... Priča je kulminitrala pitanjem o tome drži li ga državni odvjetnik Mladen Bajić u šaci.





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 22:13