PROSLAVA U MOSKVI

Mesić i Josipović na ručku s Putinom i Medvedevom

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev priredio je ručak za strane državnike i veterane
Russian President Dmitry Medvedev, left, shakes hands with Croatia's former president Stipe Mesic in Moscow's Kremlin before a Victory Day parade which commemorates the 1945 defeat of Nazi Germany, in Moscow, Sunday, May 9, 2010. (AP Photo/Alexander Zemlianichenko)
 AP

MOSKVA - Predsjednik Ivo Josipović i bivši šef države te počasni predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH Stjepan Mesić, koji u Moskvi prisustvuju proslavi 65. obljetnice pobjede nad nacifašizmom u Europi, bili su gosti na svečanome ručku što su ga ruski predsjednik Dmitrij Medvedev i premijer Vladimir Putin priredili za strane državnike i ratne veterane.

Josipović se sastao s predsjednikom Azerbajdžana Ilhamom Alijevim s kojim je razgovarao o mogućoj gospodarskoj suradnji na području energetike i industrije. Mesić je, pak, tijekom ručka razgovarao s predsjednicima Mongolije i Vijetnama, Thaksiaglinom Elbegdorjom i Nguyen Minh Trietom, te gradonačelnikom Moskve, a imao je i kraće susrete s domaćinima Medvedevom i Putinom, te kineskim predsjednikom Hu Jintaom.

Bivši predsjednik nastavio je i neformalne kontakte s državnicima iz regije - predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, Slovenije Danilom Türkom te Srbije Borisom Tadićem. Mesić i Josipović sinoć su pozvani i na večeru koju je upriličio predsjednik Izraela, Shimon Peres.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:31