OBITELJ ŽALAC

MERCEDES NESTAO, ALI ISPRED KUĆE MAJKE GABRIJELE ŽALAC I DALJE JE KVALITETAN VOZNI PARK Na posao je otišla u Octaviji, ispred kuće su dvije Mazde

Majka vozi službenu Octaviju od HGK. Mazda 6 u vlasništvu je njezina supruga Ivana, a u dvorištu je novija Mazda 6, koju navodno vozi njihov sin
Obiteljska kuća ministričinih roditelja u Vinkovcima
 CROPIX

Luksuznom Mercedesu E klase, koji je dulje vrijeme bio parkiran u dvorištu obitelji ministrice regionalnog razvoja i fondova EU, a koji je, prema riječima susjeda, najčešće vozio njezin suprug Mario, ni jučer nije bilo traga na vinkovačkim ulicama ni u dvorištu kuće u kojoj Gabrijela Žalac živi s obitelji, pa ni u dvorištu kuće njezinih roditelja, Ivana i Vinke Ivanković.

Nakon što su i ministrica Žalac i Josip Stojanović Jolly, vlasnik tvrtke za najam luksuznih automobila Star rent-a-car u utorak ustvrdili i ugovorom dokumentirali da je automobil za 903 eura mjesečno unajmila njezina majka, predsjednica HGK Županijske komore Vukovar, u kojoj tu funkciju obnaša profesionalno, više informacija o cijelom slučaju pokušali smo dobiti i od Vinke Ivanković. Međutim, i drugi dan zaredom ostali smo uskraćeni za razgovor s njom.

Na sastanku

- Predsjednica je na sastanku i ne mogu joj spajati nikoga dok ne završi sastanak. Zapisat ću da ste zvali kad završi sastanak - rekao nam je zaposlenik Županijske komore u Vukovaru, koji se javio na naš poziv. Ministričina majka nije nam se poslije javljala.

Na posao je, prema svemu sudeći, otišla službenim automobilom HGK, Škodom Octavijom koju smo u srijedu vidjeli parkiranu ispred njezine obiteljske kuće u Vinkovcima, a koja jučer nije bila tamo. Ispred kuće je bila samo starija Mazda 6, vlasništvo njezina supruga Ivana, a u dvorištu novija verzija Mazde 6, za koju pretpostavljamo da bi mogla biti vlasništvo njihova sina, Gabrijelina brata Ivana.

Naime, ministrica je, obrazlažući razloge zbog kojih je Mercedes E klase već mjesecima u njezinu dvorištu i koji je vinkovačkim ulicama vozio njezin suprug Mario, izjavila da je automobil u njihovu dvorištu bio jer ga roditelji nisu imali gdje parkirati s obzirom na to da je njezin brat u njihovo dvorište dovezao svoj automobil. Ta nova Mazda 6 ima zagrebačke oznake, a brat Gabrijele Žalac je od rujna prošle godine zaposlen kao pomoćnik pročelnice Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Grada Zagreba.

Stari mercedes

Novi Mercedes nije ni jučer bio parkiran u dvorištu obitelji Žalac, a tamo nijednom unatrag deset dana, koliko radimo na ovoj priči, nismo vidjeli ni stari Mercedes C180 iz 1995. godine, procijenjen na 24.000 kuna, jedini automobil koji je prijavljen u imovinskoj kartici Gabrijele Žalac. Naime, i Peugeot 308, koji je vozila tijekom prometne nesreće u kojoj je ozlijeđena desetogodišnja djevojčica, u vlasništvu je ministričine majke Vinke.

Gabrijela Žalac, kao što je već poznato, ministrica je postala isključivo odabirom premijera Plenkovića, s kojim se upoznala dok je bio eurozastupnik, a ona direktorica Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o. Bilo je to iznenađenje za vinkovačke HDZ-ovce, čija vrhuška današnju ministricu nije doživljavala kao ozbiljan politički kadar.

Iako se mislilo da je za njezin odabir presudan bio i glas Tomislava Čuljka, najmoćnijeg vinkovačkog HDZ-ovca, doznajemo da se njega o tome ništa nije pitalo, niti bi on takvo što podržao. Konačno, njezino ime nije se našlo ni na izbornim listama HDZ-a za parlamentarne izbore kako 2015. tako i 2016. godine.

Odricanja

Privatno, Gabrijela Žalac morala je preko noći odrasti s obzirom na to da je još u tinejdžerskoj dobi ostala trudna sa svojim današnjim suprugom, kojega je upoznala dok je pohađala autoškolu u kojoj joj je on bio instruktor. No, uspjela uz veliki trud, odricanje te pomoć i svoje i suprugove obitelji završiti školu, a potom i Ekonomski fakultet u Osijeku. Tu je vjerojatno najvažniji faktor bila njezina majka Vinka, koja je već od 90-ih godina sa suprugom Ivanom postala član HDZ-a.

Vinka Ivanković karijeru je izgradila kao stečajna upraviteljica, pri čemu najdulje u Županjskoj banci. Zanimljivo, Gabrijela Žalac diplomirala je s radom na temu “Stečaj Županjske banke”, i to 2002., tri godine nakon što joj je majka imenovana upraviteljicom te banke. Ministričin je otac bio zaposlenik HŽ-a, a danas je, navodno, u mirovini. Suprug Mario je u međuvremenu otvorio autoservis koji je nazvao po svojem nadimku Žaki, a prije nekoliko godina preselio ga je u novi prostor u sklopu Poslovne zone u Vinkovcima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:17