PROŠLOST NOVOG MINISTRA BRANITELJA

Medved je 2011. bio u kampanji sa Željkom Markić

 Goran Mehkek/EPH

Tomo Medved postao je kandidat za ministra branitelja, među ostalim i zato što ispunjava jedan od najvažnijih kriterija - član je HDZ-a.

Međutim, Medved nije dugogodišnji HDZ-ovac budući da je još 2011. godine kao član Hrasta kritizirao tadašnju HDZ-ovu vlast. Nije bio na izbornim listama Hrasta, ali je prije četiri godine bio koordinator njihove izborne kampanje, pa su mediji zabilježili da je u listopadu 2011. zajedno sa Željkom Markić sudjelovao u kampanji u Imotskom. Tom prilikom upozorio je na “progon hrvatskih branitelja koji su se iskazali tijekom Domovinskog rata, a i u mirnodopskom razdoblju sposobnošću da pridonesu boljitku hrvatskog društva”.

- Branitelji trebaju biti vrijednosni stup hrvatskog društva i nositelji njegova razvoja, a Hrast im daje mogućnost da preuzmu odgovornost i svoje znanje i sposobnosti stave na raspolaganje društvu i izgradnji bolje budućnosti - rekao je tada Medved.

I mjesec dana ranije iz Gorskog kotara poručio je da u “Hrvatskoj danas puno otvorenih pitanja i velikih gospodarskih problema, a temeljna boljka društva je licemjerje te izostanak jasnih strategija gospodarskog razvoja i zaštite nacionalnih interesa”. - Hrast prepoznaje i nudi rješenja tih pitanja - rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:42