GLAS KONCILA:

'Mediji napadaju Crkvu jer ih kontroliraju skriveni centri moći pod utjecajem - komunista'

Urednik Glasa Koncila Ivan Miklenić smatra kako neki mediji 'sustavno ocrnjuju Crkvu u Hrvata'
 Danijel Soldo/CROPIX

ZAGREB - Nakon brojnih, uglavnom negativnih, medijskih napisa o preskupoj zgradi Hrvatske biskupske konferencije kojima je značajno doprinijela izjava kardinala Josipa Bozanića 'skromnije je skuplje', odgovor je odlučio dati glavni urednik Glasa Koncila Ivan Miklenić koji se u novom izdanju katoličkog časopisa snažno okomio na medije, ali i političke stranke.

Miklenić navodi kako 'pojedinim medijima cilj zasigurno nije informiranje svojih čitatelja već sustavno ocrnjivanje Crkve u Hrvata'. Razlozi zašto dolazi to toga Mikleniću su posve jasni, 'mediji su obuhvaćeni strategijom skrivenih središta moći', a tim središtima upravljaju komunisti.

- Već nakon stjecanja međunarodnog diplomatskog priznanja i učvršćenja HDZ-a na čelu s Franjom Tuđmanom, počela je sustavna i smišljena infiltracija tzv. kadrova iz komunističkog razdoblja, ne samo u tadašnju vladajuću nego i u sve političke stranke - upozorava Miklenić.

Dodaje i kako su korupcija i podobnost te poslušnost unutar stranke upravo posljedica toga. U suprotnom sliedi eliminacija nepodobnih.

- Zbog te strategije nije koalicijska vlada lijeve opcije niti mogla niti pokušala revidirati pretvorbu i privatizaciju, a nisu to učinile ni susljedne vlade niti će to učiniti buduće ako se ne demontira ta strategija. Po toj se strategiji Hrvatska nije ni pokušala gospodarski razvijati primjereno svojim komparativnim prednostima - zaključio je Miklenić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 08:22