NEBRIGA I NEMAR

Medicinska sestra optužuje: Dvoje štićenika Doma Motovun umrlo je zbog nesavjesnog liječenja

Medicinska sestra smatra da su prijavljene osobe pogrešnim liječenjem i ignoriranjem zdravstvenih problema dvojice korisnika direktno utjecali na njihovu smrt
 Goran Šebelić/CROPIX

MOTOVUN - Medicinska sestra iz Doma za psihički bolesne odrasle osobe Motovun, Riječanka Dijana Araranković, Općinskom Državnom odvjetništvu u Pazinu podnijela je dvije kaznene prijave protiv dvije osobe za koje smatra da su pogrešnim liječenjem i ignoriranjem zdravstvenih problema dvojice korisnika direktno utjecali na njihovu smrt, piše Novi List .

Druge dvije kaznene prijave podnijela je protiv odgovornih za koje također smatra da su liječili korisnike na krivi način, no bez smrtne posljedice. Araranković je mjesec i pol dana nakon podnošenja prijava dala iskaz u ODO Pazin te pozvana je na razgovor u policiju u Pazinu. Dodaje kako joj Dom sada prijeti otkazom.

Prvom je korisniku ukinut lijek protiv epilepsije nakon čega je počeo dobivati napade te je završio u bolnici. Četiri dana nakon otpuštanja iz bolnice korisnik je u Domu umro jer mu je pozlilo. Drugi korisnik nije upućen u bolnicu iako je imao simptome bolesti srca te je EKG nalaz to pokazivao.

Ravnateljica Doma Milena Hrvatin kaže da nitko nije kriv za smrt dvije osobe u Domu zbog čega je Dijana Araranković podnijela kaznene prijave.

TEKST U CIJELOSTI PROČITAJTE OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 07:15