NEMA PREDAJE

Matić: Nećemo odustati dok ne pronađemo svih 1736 nestalih

Osijek, 140812.U sklopu 20. godisnjice posljednje razmjene logorasa iz srpskih koncentracijskih logora, kod spomen obiljezja u Nemetinu proslavljen je Dan logorasa. Na tom mjestu 14. kolovoza 1992. godine razmijenjeno je 714 hrvatskih logorasa. Na proslavi je bio i ministar branitelja Predrag Matic koji je i sam bio jedan od 714 hrvatskih logorasa koji su bili razmjenjeni prije 20 godina. Na slici: Ministar branitelja Predrag MaticFoto:Emica Elvedji / CROPIX
 Emica Elveđi / CROPIX

Republika Hrvatska traga za još 1736 nestalih osoba iz Domovinskog rata, istaknuo je jučer u Vinkovcima ministar branitelj Predrag Matić na središnjoj manifestaciji obilježavanja Međunarodnog dana nestalih osoba.

- Ponosan sam s kojim mirom i dostojanstvom tragate za istinom o nestalima i zbog toga vas neizmjerno volim i cijenim - poručio je ministar branitelja obiteljima nestalih branitelja i civila i poručio da ni Vlada ni druge institucije neće posustati u potrazi za istinom o nestalima. Nositelj obilježavanja Međunarodnog dana nestalih je Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, čija je predsjednica Ljiljana Alvir istaknula da je do istine o nestalima teško, ali ne i nemoguće doći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:33