DESETKOVANA REDAKCIJA

Masovni egzodus: S HTV-a odlazi i Ivica Blažičko!

Ivan Blažičko deveti je renomirani novinar koji u dvije godine napušta sportsku redakciju HTV-a
 Drago Sopta/CROPIX

ZAGREB - Nakon 20 godina rada, Sportski program HTV-a napušta i Ivica Blažičko. Urednika Brunu Kovačevića Blažičko je o svojoj odluci obavijestio prošli tjedan, a prije dva dana podnio je i zahtjev za sporazumni prekid radnog odnosa.

Sa 1. travnjem Blažičko će početi raditi u tvrtki Digitel komunikacije, u kojoj će se baviti produkcijom sadržaja.

- Nema drugih razloga osim bolje ponude i novog izazova. Teško mi je što napuštam HTV jer znam u kojoj je situaciji redakcija. No, kako se moj novi posao ne kosi s onim što sam radio na HTV-u, ponudio sam redakciji da im ‘uskačem’ po potrebi. Ako ću imati vremena - pojasnio je Blažičko.

Njegovim odlaskom nastavilo se osipanje nekad najjače sportske TV-redakcije u zemlji.

Od 1. siječnja 2009. do danas taj program, koji je brojao tada 16 komentatora, ostao je bez čak devet renomiranih imena. Prvo je sada pokojni Boris Mutić otišao u mirovinu, a prošle godine je to učinio i Božo Sušec . Prisavlje su napustili i Neven Cvijanović te Tomislav Cvitković, a potom prošlog ljeta i Željko Vela te Marko Šapit, koji su prešli na TV kanal Arena Sport . Prije mjesec dana uslijedio je novi udarac - otkaz je dao i Jura Ozmec, koji je prešao na HOO TV koji starta u travnju.

U narednih nekoliko godina umirovit će se Mićo Dušanović i Slavko Cvitković, a ‘pukla’ je priča kako bi redakciju mogao napustiti i Drago Ćosić. Novinar to demantira, ali ne skriva nezadovoljstvo.

- U ovoj kući nitko ne vodi računa o ljudima i svi ti odlasci su pokazatelj da ljudi traže sigurnije radno mjesto - uzvratio je Ćosić.

- Sada smo spali na 5-6 komentatora, a Arena Sport ih ima 18. Moramo hitno napraviti audiciju na kojoj ćemo pronaći barem troje novih ljudi. Inače, nema šanse da odradimo Olimpijske igre i EURO 2012. - zabrinut je Bruno Kovačević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 10:04