PRVI ISTUP

Marko Vuković: Nisam kriv! FBI i CIA ni jednom me nisu spomenuli

Vlasnici IM Metala šute otkad su ih predstavnici tvrtke Daimler u Americi optužili za uzimanje mita
 Marijan Sancic/CROPIX

KARLOVAC - Prijatelju, što ste ludi, pa vi glumite policiju prije policije! Pustite da to odradi policija, ne morate se vi brinuti oko tog slučaja. Što biste vi, da vam ja malo popunim novine?! Da imate članak više? Pa koji vam je k....!? Ma daj već jednom odje.... od mene s tim pričama! - komentirao je u kratkom, ali psovkama obilatom telefonskom razgovoru Marko Vuković, jedan od suvlasnika IM Metala i HS Produkta, te vlasnik nedavno osnovane medijske tvrtke MV Trend.

Koji FBI? Koja CIA?

Vuković je dodao i da mu se sve pakira zbog njegova poslovnog uspjeha, te da nitko u inozemstvu nije upro prstom u IM Metal, njega i partnera Ivana Žabčića. Sve je to izmišljeno u glavama glupih novinara.

- Marko Vuković s tom navodnom aferom nema ništa, niti sam imao, niti imam. Što pričate gluposti? Ako je nešto i bilo, to su onda sje.... Švabe i predstavnici hrvatske Vlade koji su potpisivali ugovore. Ajde mi recite što je to Daimler rekao o meni ili IM Metalu? Ništa! Koji FBI, koja CIA? Nitko ne spominje IM Metal osim glupih hrvatskih novinara koji izmišljaju cijeli slučaj. Sve vas to zanima isključivo zato jer biste se htjeli malo proslaviti. Ma, prijatelju, nemojte me više je....! To je kao da ja vama kažem da sam čuo da ste nedavno rodili curicu. Ma dajte sjašite s mene. Ne znam ništa ni o čemu, ni policija nije ništa našla, a kako biste onda mogli vi. To je bilo prije deset godina, pa se nekih stvari i ne sjećam - rekao je Marko Vuković, što je njegov prvi istup u javnosti nakon izbijanja afere Daimler .

Škrti na riječima

Nakon što su u hrvatskim medijima objavljene informacije o optužbama za mito koje su IM Metalu, njegovim vlasnicima i političarima koji su s njima surađivali stavili na teret predstavnici tvrtke Daimler pred američkim pravosudnim institucijama, vlasnici IM Metala bili su ili nedostupni za komentar ili vrlo škrti na riječima.

- Ja nisam glasnogovornik ni Vlade, ni Daimler-Chryslera, pa kako bih vam onda mogao išta komentirati - bio je potkraj ožujka štur Ivan Žabčić.





DIREKTOR IM METALA: Natječaj za vozila nije bio namješten

Do direktora IM Metala, Krešimira Košeca, ne može se doći. No, u lipnju 2008., kada su se počele pojavljivati sumnje u korupcijsku aferu oko namještanja posla izrade 210 vatrogasnih vozila namijenjenih hrvatskom tržištu, demantirao je nečasne radnje.

- Nije bilo nikakve korupcije u natječaju na kojem smo pobijedili i dobili pravo nadograđivanja vatrogasnih vozila. Da je bilo, Volker Schmidt i Peter Heier već bi bili u zatvoru - rekao je prije gotovo dvije godine komentirajući informacije da su dvojica menadžera smijenjeni jer su bili uključeni u sumnjive transakcije pri opskrbi države vatrogasnim vozilima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:33