UNUTARSTRANAČKI RAT

MARAS 'Kolarić je uvrijedila sve članove SDP-a jer nas je usporedila sa Sanaderovim HDZ-om'

Gordan Maras je kao kandidat za predsjednika zagrebačkog SDP-a apelirao na sve da se u ovim unutarstranačkim izborima ne koriste uvredama
Varazdin, 260612.Ministar poduzetnistva Gordan Maras posjetio je Ivanec i tom prilikom obisao gradiliste buduce tvornice za proizvodnju elektromotora, generatora i transformatora HEW Ivanec d.o.o. u Poduzetnickoj zoni Ivanec.Na slici: ministar Maras.Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
 Željko Hajdinjak / CROPIX

ZAGREB - Nitko nema pravo zbog osobnih ambicija nanositi štetu stranci i blatiti članove stranke. A Aleksandra Kolarić uvrijedila je sve članove SDP-a jer nas je prozvala da se ponašamo kao Sanaderov HDZ koji je opljačkao Hrvatsku. Što sam trebao na to? Ustati i pljeskati?! Ne mogu pristati na to da se moje kolege uspoređuje sa kriminalcima – komentirao je potpredsjednik SDP-a i kandidat za šefa zagrebačke organizacije Gordan Maras izbacivanje iz stranke Aleksandre Kolarić. Maras tvrdi kako njezino isključenje nije potaknuto na njegovu inicijativu, ali je podržao da se Kolarić isključi jer, kako je stalno ponavljao, nitko nema pravo na vrijeđanja.

- SDP je najdemokratskija stranka u kojoj se poštuju različita mišljenja, ali istupi Aleksandre Kolarić nemaju veze sa iznošenjem mišljenja već vrijeđanjem - tvrdi Maras. Budući da Kolarić u unutarstranačkim izborima u Zagrebu podržava aktualnog predsjednika Davora Bernardića, a ona se kandidirala za potpredsjednicu, svoje je isključivanje protumačila time da ju konkurenti žele eleminirati iz izborne utrke te smanjiti šanse Bernardiću. Maras međutim odbacuje takva tumačenja.

- Kakva konkurencija? Pa Kolarić se kandidira za potpredsjednicu Gradskog SDP-a, a ja za predsjednika. Ovo nema veze s untarstranačkim niti osobnim ambicijama niti se bilo koga želi oslabiti – naglašava Maras. Nedavno je i Bernardić iznio niz kritika na račun stranke pa je Maras i njemu poručio da se na temelju podjela na može voditi stranka.

- Apeliram na sve da se u ovim unutarstranačkim izborima ne koristimo uvredama. Mene nije moguće posvaditi sa članovima SDP-a niti se želim uvlačiti u sukobe bez obzira što je utakmica počela na neprimjeren način – istaknuo je Maras. Ponovio je kako je cilj njegovog programa ujedinjavanje, a ne dijeljenje, te se neće opterećivati sukobima Praške i Iblerovog trga odnosno gradske organizacije i središnjice.

- Najavio je kako će, ako postane predsjednik zagrebačkog SDP-a, to opet biti stranka običnog čovjeka te da će o svim važnijim odlukama među članovima provoditi savjetodavni referendum. A na referedumu će članovi odlučivati tko će biti kandidat za gradonačelnika te na listi za Gradsku skupštinu.

- To je borba protiv elitizma – objašnjava Maras. Odmah čim pobjedi osnovat će Savjet za gradske politike koji će biti Gradsko poglavarstvo u sjeni.

- A kada pobjedimo na izborima u Zagrebu ti će ljudi preuzeti upravljanje Gradom – najavio je.

- Predstavio je danas i kandidatkinje za potpredsjednice zagrebačkog SDP-a koje ga podržavaju – Vesnu Nađ, inače zamjenicu ministra branitelja i Dijanu Bezjak, pomoćnicu u Ministarrstvu poduzetništva za EU fondove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:27