IMAO 'MENTALNU EPIZODU'

MANIJAK IZAZVAO PANIKU U AVIONU Vikao da ne želi biti nasilan pa usred leta krenuo otvarati vrata

LOS ANGELES - Podivljali putnik prizemljio je zrakoplov kompanije Virgin America u saveznoj državi Nebrasci nakon što je pokušao otvoriti vrata zrakoplova za vrijeme leta.

Svjedoci tvrde kako je Doug Adams navodno pokušao okrenuti ručku za otvaranje na stražnjim vratima, u čemu ga je spriječio policajac iz Bostona koji nije bio na dužnosti u to vrijeme.

Službeno priopćenje Saveznog ureda za zrakoplovstvo potvrdilo je da je zrakoplov neplanirano prizemljen u Nebrasci zbog ‘hitnog zdravstvenog slučaja,’ no nije ušlo u detalje događaja.

Prema izjavama svjedoka, Adams je nosio bolničku narukvicu i mumljao sebi u bradu kako ‘ne želi biti nasilan.’ Nakon nekog vremena pitao je smije li otići u WC.

Pri povratku s WC-a, posvađao se sa ženom koja je sjedila do njega, a potom je pozvao stjuardesu i tražio od nje da preseli njegovu suputnicu negdje drugdje.

Adamsa je pregledao liječnik koji se vozio istim letom, nakon čega su mu oslobodili zadnji red sjedala i preselili ga na kraj aviona.

- U tom trenutku postao je nemiran i počeo je skidati plastični prekrivač vrata za izlaz u slučaju nužde, izjavio je jedan od svjedoka.

- Na sreću, u avionu je bilo i nekoliko policajaca iz Bostona koji su ga uspjeli svladati.

Službena izjava policije Nebraske tvrdi kako je Adams bio na lijekovima i da je pretrpio ‘mentalnu epizodu’ kada se digao iz sjedala.

Nakon iskrcavanja Adamsa, zrakoplov sa 108 putnika ubrzo je ponovno uzletio i sretno stigao do Los Angelesa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 14:43