SLIJEDE ŽALBE

MAMIĆI STIGLI U REMETINEC! Odvjetnici najavili pravu bitku: 'Ostavke u Dinamu? Ma kakvi, ne razmišljaju o tome'

Teško je reći da su odluka suda i zahtjev Uskoka bili iznenađenje - izvijestio je Dinamo
 Bruno Konjević / CROPIX

Zdravko i Zoran Mamiću dovedeni su nešto prije 16 sati u istražni zatvor u zagrebačkom Remetincu gdje će prema nedjeljnoj sudskoj odluci ostati najmanje idućih mjesec dana.

Zamjenik ravnatelja Uskoka Sven Mišković kazao je novinarima ispred Županijskog suda da su obojica zatvorena zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, dok je Zdravku Mamiću kao pritvorski razlog prihvaćena i opasnost od ponavljanja nedjela. Potvrdio je i da je sutkinja istrage zaključila da se u ovoj fazi istražni zatvor ne može zamijeniti nikakvom blažom mjerom ili jamstvom te da bi u istrazi, prema prihvaćenim prijedlozima tužiteljstva, trebalo ispitati dvadesetak svjedoka.

No, njihovi odvjetnici najavili su žalbu na odluku o istražnom zatvoru, ali i pokretanje istrage te kazali da Mamići ne planiraju dati ostavke na svoje dužnosti u Dinamu.

"Zašto bi dali ostavku. Pogotovo Zoran Mamić", zapitala se odvjetnica Zdravka Mamića, Jadranka Sloković, pojašnjavajući da Zoran Mamić nije ni zatvoren zbog mogućeg ponavljanja nedjela. Njen kolega Čedo Prodanović dodao je da ni Zdravko Mamić ne razmišlja o ostavci jer nije kriv.

O pritvoru za braću Mamić oglasio se i Dinamo koji je posljednjih dana u više navrata prvi javno objavljivao novosti o ovom slučaju.

"Radi se o neutemeljenoj i čudnoj odluci jer se Zdravka i Zorana Mamića tereti za djela koja su se dogodila prije više godina pa je zaista bespredmetno razgovarati o bilo kakvom mogućem utjecaju na svjedoke. Ipak, teško je reći da su odluka suda i zahtjev Uskoka bili iznenađenje", izvijestio je Dinamo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:36