RACIJA U DUBROVNIKU

Maloljetnici na udaru zakona: U policijskoj vikend akciji njih 20 odvedeno u postaju, tamo ih preuzimali roditelji

 Tomislav Krišto/CROPIX

Dvadeset osoba mlađih od 16 godina, koje su policijski djelatnici tijekom vikend 'revizije' i nakon 23 sata 'susreli' bez roditeljske pratnje za večernjih izlazaka, dovedeno je u policiju, odakle su ih po pozivu odgovornih, 'preuzeli' roditelji.

Rezultat je to pojačanih preventivnih aktivnosti u cilju zaštite maloljetnika, o kojima obavještavaju iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske , nakon kontrole na nekoliko lokacija najjužnije hrvatske županije.

'Roditelji su upozoreni na kršenje odredbe čl.95. Obiteljskog zakona o čemu slijedi obavijest nadležnom Centru za socijalnu skrb' - navode u priopćenju, koje potpisuje glasnogovornica ovdašnje PU Marija Gjenero.

S ciljem utvrđivanja poštivanja zakonske odredbe o usluživanju i prodaji alkoholnih pića, te cigareta djeci i maloljetnicima, nadziran je i rad trgovina, te ugostiteljskih objekata.

'U dva ugostiteljska objekta i jednoj trgovini zatečeno je pet maloljetnih osoba kojima je prodano, odnosno usluženo, alkoholno piće ili duhanski proizvod. Protiv odgovornih osoba dva ugostiteljska objekta slijedi optužni prijedlog zbog kršenja odredbe iz čl. 12. Zakona o ugostiteljskog djelatnosti, dok protiv pravne i odgovorne osobe iz trgovačke radnje slijedi obavijest o počinjenom prekršaju nadležnom Državnom inspektoratu.' - preciziraju u priopćenju.

U sklopu navedene akcije, dvije maloljetne osobe zatečene su u neovlaštenom posjedu manjih količina opojne droge - marihuane, pa slijedi podnošenje kaznene prijave.

Proteklog vikenda policijski djelatnici pojačano su nadzirali i mlade vozače u prometu, a sankcionirano ih je četvoro - dvojica zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a dvojica zbog , kako navode u priopćenju, 'upravljanja vozilom snage motora veće od dopuštene'.

Tijekom kompletne vikend akcije, kontrolirano je ukupno 350 osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 22:57