KARLOVAČKA ZLATNA MLADEŽ U AKCIJI

Maloljetni sin gradskog vijećnika HDZ-a pijan ukrao automobil francuskom državljaninu i razbio ga

Da sramota bude veća, francuski državljanin je glavni inženjer ISPA projekta, odnosno velikog pročistača otpadnih voda koji se gradi u Karlovcu, a živi kod obitelji Ban

KARLOVAC - Maloljetni sin gradskog vijećnika HDZ-a Ivice Bana ukrao je automobil 64-godišnjem državljaninu Francuske te ga u Luki Pokupskoj nedaleko Karlovca pijan razbio.

Da sramota bude veća, francuski državljanin je glavni inženjer ISPA projekta, odnosno velikog pročistača otpadnih voda koji se gradi u Karlovcu, a živi kod obitelji Ban. Mladić mu je tijekom večeri 12. travnja ukrao rezervne ključeve, a potom i automobili te sjeo za volan iako nikada nije položio vozački ispit. Pritom je i popio jer mu je policija evidentirala 0,17 promila alkohola u krvi.

- Maloljetnik je otuđenim vozilom tijekom noći 13. travnja u mjestu Luka Pokupska prouzročio prometnu nesreću na način da brzinu kretanja nije prilagodio uvjetima na cesti, zbog čega je sletio van kolnika te udario u metalnu zaštitnu ogradu, a potom i u prometno zrcalo. Maloljetnik je vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima B kategorije kao i pod utjecajem alkohola od 0,17 g/kg. Materijalna šteta je oko pet tisuća kuna - priopćila je policija navodeći da će 17-godišnjaka Općinskom državnom odvjetništvu za mladež proslijediti kaznenu prijavu, a Prekršajnom sudu u Karlovcu optužni prijedlog.

- Žao mi je što se to dogodilo. Dijete je inače pošteno i pametno i svi ga hvale. Bio je to nepromišljeni potez, a vjerujem da će mu to biti jedna velika pouka. Sve troškove Franzucu sam podmirio, on je i dalje kod nas i neće moga sina nikako teretiti. Tako je sve to valjda moralo biti - zaključio je dugogodišnji karlovački HDZ-ovac koji je u prošlom mandatu bio i potpredsjednik Gradskog vijeća Karlovca.

Dodao je da je njegov sin kobne večeri bio u "društvu prijatelja koji je upravo tog dana položio vozački ispit, te da nije siguran tko je od njih dvojice u stvari vozio, ali to sada nema veze".

Karlovačka Mladež HDZ-a sklona incidentima

Hrvatska javnost u posljednje je vrijeme vrlo dobro upoznata s incidentima koje kao na traci proizvode članovi karlovačke Mladeži HDZ-a ili pak djeca uglednih HDZ-ovaca.

Sve je počelo u studenom 2008. kada je Mladež HDZ-a demolirala River Pub , a divljanje je popraćenom ustaševanjem. Iz stranke je nakon toga izbačen Željko Goršić, sin istoimenog državnog tajnika u MORH-u, a degradiran je tadašnji predsjednik Mladeži Danijel Trupković.

Iz stranke je 2009. izbečen i Ivan Turković, sin Stjepana, direktora Zelenila i predsjednika NK Karlovca, jer je karlovačkom ugostitelju poslao SMS 10. travnja čestitajući mu Dan NDH . Razvaljivanje rampi, bankomata i kanti za smeće u kojem su sudjelovali sinovi dvojice HDZ-ovaca nisu ništa u usporedbi s posljednjim incidentom karlovačke zlatne mladeži.

Incidentni Goršić te, sada već bivši članovi stranke, Danijel Trupković i Vladimir Vogrinc, iscipelarili krajem prošle godine 18-godišnjeg Marka Jovkovića u noćnom klubu Astralis, zbog čega su nepravomoćno osuđeni na kazne zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 04:05