POLICAJAC POTVRDIO:

Mafalani mi je najavio zločin, ali nisam htio ništa prijaviti da mi se kolege ne bi smijale

- 2008. U FOTOGRAFIJAMA CROPIX-A - Zagreb, 231008.Veceras oko 18:15 sati na parkiralistu Nacionala u Staroj Vlaskoj u eksploziji autobombe poginuo je vlasnik Nacionala Ivo Pukanic i Niko Franjic.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadić / CROPIX

ZAGREB - Zagrebački policajac Nenad Šipušić potvrdio je danas na suđenju za ubojstvo Ive Pukanića da mu je trećeoptuženi Amir Mafalani desetak dana prije atentata najavio da će se "u središtu grada dogoditi nešto veliko", no navodno nije rekao gdje će se to dogoditi i tko bi trebao biti žrtva ili počinitelj.

Podsjetimo, Mafalani je prošlog tjedna iznoseći svoju obranu rekao da je policajcu Šipušiću kazao da je čuo kako se priprema ubojstvo.

- Podaci koje mi je dao su bili nedostatni da bilo što povežem ili pokrenem - rekao je Šipušić.

Sutkinja je policajca pitala kako to da nije prijavio najavu zločina posebno s obzirom na činjenicu da je nekoliko dana ranije ubijena Ivana Hodak.

Šipušić je odgovorio da u policiji postoji naputak da se uopćena izvješća ne sastavljaju.

- Prije ubojstva ništa nisam htio pričati da ne bih izazvao podsmijeh kolega. Kasnije sam bio u dvojbi da odem u odjel Organiziranog kriminala i prijavim kontakte s Mafalanijem, ali nisam htio doći nepozvan da se ne bi protumačilo kako sam se došao opravdavati - kazao je Šipušić.

U nastavku je Šipušić objasnio da je razgovore s Mafalanijem vodio preko mobitela registriranog na svoje ime pa je bio siguran da će policajci tijekom istrage doći i do njega. - Znao sam da će doći do mene i nisam imao razloga požurivati - odgovorio je nakon što je sutkinja rekla da bi ranijom prijavom možda ubrzao rad na slučaju.

Policija je sa Šipušićem razgovarala tek mjesec ili dva nakon ubojstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 12:38