OTVORENO PISMO

LUKA PODRUG 'Priznajem, ja sam autor pozdrava 'Za dom spremni' na spomeniku HOS-u u Splitu'

 Tom Dubravec / CROPIX / Tom Dubravec / CROPIX

Splitski gradski vijećnik Luka Podrug (HČSP) u otvorenom pismu je javno priznao da je on kreator pozdrava 'Za dom spremni' koji se nalazi na spomeniku poginulim pripadnicima HOS-a u Splitu te je pozvao nadležne institucije da ga pozovu na obavijesni razgovor kako bi te iste državne službenike naučio nešto o hrvatskoj povijesti.

'Svim istražiteljima, cenzorima, policajcima, tužiteljima, novinarima, antifašistima, a posebno “pilićima” i ostalim crvenim fašistima, javno obznanjujem: ja gradski vijećnik Hrvatske čiste stranke prava autor sam i kreator pozdrava Za Dom Spremni, na spomeniku poginulim pripadnicima HOS-a u Splitu.

Prijavljujem se javno, posebno policajcima i tužiteljima na obavijesni razgovor, jer iste državne službenike želim podučiti ponešto o hrvatskoj povijesti, a posebno o Domovinskom ratu i postrojbama HOS-a, kako bi prestale manipulacije i stale nepotrebne istrage, a MUP prestao biti milicija u policiji.

Ja sam krivac. Djelo priznajem. Ne kajem se i ne tražim ublažavanje kazne, niti primjenu olakotnih okolnosti. Ispišite mi slobodno kaznu, jer na mome, kao ni na čelu hrvatskih branitelja ionako nema više mjesta za vaše crvene etikete.

Vladimir Dugandzic / CROPIX
Split, 251114 U Splitu se odrzava tematska sjednica Gradskog vijeca na temu HNK Hajduka na kojoj je uz gradske vijecnike prisutni gradonacelnik Splita Ivo Baldasar i predstavnici HNK Hajduka i predstavnici udruge Nas Hajduk. Na fotografiji: vijecnik Luka Podrug.Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX

Na fotografiji: vijećnik Luka Podrug. Foto: Vladimir Dugandžić / CROPIX

Za Dom Spremni branitelji su stvorili nezavisnu Hrvatsku, Za Dom Spremni pripadnici HOS-a su živote položili za domovinu.

Za Dom Spremni stoji u službenom znaku devete bojne HOS- a, a odluku o postavljanju grba devete bojne HOS- a je jednoglasno donijelo Gradsko vijeće grada Splita 18. veljače 2014., na moj prijedlog, na što sam ponosan, pa ja svjesno i svojevoljno preuzimam političku i kaznenopravnu odgovornost za cijelo Gradsko vijeće Grada Splita.

Poštovani manipulatori, cenzori, krivotvoritelji i dvolični moralizatori, pozdrav Za Dom Spremni je sastavni dio znaka devete bojne HOS- a, a na spomeniku se nalazi poradi takve odluke Gradskog vijeća Grada Splita. Spomenik u trenutku postavljanja nije bio dovršen iz tehničkih razloga.

Sada je dovršen, te je potpun i savršen, jer sadrži pozdrav Za Dom Spremni pod kojim su HOS-ovci živote dali.

Pilić i ostali crveni „pilići“ koji spomenik i cijelo Gradsko vijeće Grada Splita proglašavaju fašističkim zaslužuju samo javni prijezir!

U Splitu, 25. siječnja 2015. godine

Gradski vijećnik Grada Splita Luka Podrug'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 03:02