Luka Bebić o zabrani SDP-a: Šeks je u najmanju ruku pretjerao

Zagreb, 030409.Sabor. Markov trg.Nastavak sjednice sabora s temon izglasavanja rebalansa proracuna.Na slici: Luka Bebic i Vladimir Seks.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Predsjednik Sabora Luka Bebić rekao je danas da je Vladimir Šeks pretjerao s izjavom da bi Ustavni sud trebao razmotriti ustavnost rada i zabranu SDP-a, poručivši da se s takvom izjavom ne slaže.

Bebić je rekao da su Saboru tijekom rasprave o povjerenju Vladi premijerke Jadranke Kosor, i iz HDZ-a i iz SDP-a "sijevale neumjerene i uvredljive izjave", koje je, tvrdi, neuspješno pokušavao spriječiti.

- To su bile razne kvalifikacije koje su započele od ranije, napadima iz SDP-a i konstatacijom da je vrh HDZ-a kriminalna organizacija. Nismo primijetili da je bilo ikakve isprike u tom smislu, a takve kvalifikacije traju danima - rekao je Bebić.

Kaže kako nitko nije mogao očekivati da će reakcije HDZ-ovih zastupnika biti "sasvim kontrolirane". - Naravno, je takve izjave ne prihvaćam, te su izjave bile neodmjerene, i jedne i druge - dodao je.

Na pitanje novinara zašto nije opomenuo Šeksa, a opomenu je dodijelio SDP-ovcu Željku Jovanoviću nakon njegove izjave o vrhu HDZ-a kao kriminalnoj organizaciji odgovorio je: - Zašto bih dao opomenu. Čovjek je spomenuo članak Ustava, a to što se ja ne slažem s njegovim mišljenjem, to je jedno drugo pitanje.

- Sve ono što je tko mislio i nečije pravo da predlaže, ako je temeljeno na Ustavu, onda je to legitimno predlaganje, makar to i ne bilo istina. Ja ne mislim da postoji u Hrvatskoj i jedna stranka koju bi trebalo zabraniti na temelju članka 129. i drugih članaka koji se na to pozivaju. Mislim da je to pretjerivanje, u najmanju ruku - poručio je šef Sabora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 22:29