JEDINI SAVJETNIK KOJI OSTAJE

LJUDI KOJI SU OTIŠLI S JOSIPOVIĆEM U ŠOKU: Nismo znali da će predstojnik Turšić ostati kod Kolinde

 CROPIX

- Nismo znali da će Vito Turšić ostati raditi na Pantovčaku i priključiti se Kolindi Grabar Kitarović. Svatko ima pravo na vlastiti izbor, ali Turšić je bio predstojnik ureda predsjednika Ive Josipovića i običaj je u takvim slučajevima napustiti predsjednički ured - komentar je iz krugova bliskih bivšem predsjedniku Republike.

Iako su zvučali koncilijantno, očito je kako se u Josipovićevu timu duboko ne slažu s Turšićevom odlukom.

U karakternom smislu, nisam iznenađen - kratko je komentirao jedan donedavni savjetnik.

Uz dodatak kako “Turšić nije napravio ništa nezakonito, a vjerojatno je i zabrinut i za egzistenciju, ali ipak je teško podržati njegovu odluku”.

Tako, znači, izgleda (očekivana) reakcija Josipovićeva okruženja na podatak kako na Pantovčaku ostaje Vito Turšić, dosadašnji predstojnik Ureda, jer je predsjednica Kolida Grabar Kitarović odlučila zadržati kontinuitet, kako kažu njezini suradnici.

U ovom slučaju riječ je o čovjeku koji je zbog svoje funkcije bio detaljno upoznat s Josipovićevim načinom rada i običajima. Turšić će postati ravnatelj savjeta, dakle poveznica između predsjednice i njenih savjetnika. Formalno, to je novo radno mjesto, ali Turšiću poznato jer je kao predstojnik Josipvićeva ureda posljednje dvije godine koordinirao rad predsjednikovih savjetnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:36