POSLOVNE ŽENE

Ljerka Puljić i Nevenka Bečić NAJMOĆNIJE su ŽENE u Hrvatskoj! Pogledajte tko im puše za vratom

ZAGREB - Možda će za neke biti iznenađanje da je druga najmoćnija žena Nevenka Bečić, sestra splitskog gradonačelnika Željka Keruma i direktorica trgovačkog lanca Kerum, a uskoro i saborska zastupnica.

Ljerka Puljić, poznatija kao “žena zmaj” i ove je godine obranila titulu najmoćnije žene hrvatskog poslovnog svijeta. Riječ je o višoj izvršnoj potpredsjednici Agrokora. Tron “najmoćnije” drži čvrsto već šestu godinu zaredom, a tjednik Lider, inače organizator ovog izbora, tvrdi da je u bliskoj budućnosti sigurno nitko neće preteći.

No, možda će za neke biti iznenađanje da je druga najmoćnija žena Nevenka Bečić, sestra splitskog gradonačelnika Željka Keruma. Osim što uz svog brata čvrstom rukom vlada Splitom, ona je i direktorica trgovačkog lanca Kerum. Uz te visoke pozicije, vjerojatno je odluka da Bečića osvoji drugo mjesto bila i činjenica da će uskoro zajedno sa svojim bratom Kerumom zasjesti u Hrvatski sabor.

Na trećem je mjestu u javnosti slabo poznata predsjednica uprave kompanije u Ini Prirodni plin - Davorka Tancer, koja je s obzirom na prihode tvrtke najmoćnija predsjednica uprave u Hrvatskoj.

Na četvrtom je mjestu Gordana Kovačević iz Ericssona Nikole Tesle, a na petom Mladenka Grgić iz Euroherc osiguranja. Unutar deset najmoćnijih je i Todorićeva kći Iva Balent, koja je osvojila šesto mjesto. Iva je direktorica marketinga Agrokora, što dovoljno govori o njezinoj moći.

Irena Jolić Šimović iz HT-a je na sedmom mjestu, a na ljestvici deset najmoćnijih žena odabrane su još Slavica Maros Stipančić (Dinova-Diona), Marica Vidaković (Kraš) i Đozi Heberling (Plodine).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:38