TEŠKE OPTUŽBE

LINIĆEVA PALJBA PO PREMIJERU 'Zastrašivao je moju obitelj, jer je znao da mene ne može!'

Linić je na konferenciji za novinare ustvrdio da ga je premijer smijenio spletkama i podmetanjima
 Tea Cimaš/CROPIX

ZAGREB - Više ne mislim o uhićenju. Službe po nalogu Milanovića pokušavale su komunicirati s mnogim mojim prijateljima. Provjeravalo se sve oko mene bez naloga DORH-a. Ioako on zna da mene ne može zastrašiti, ipak je pokušavao kako bi zastrašio moju obitelj. Još ću prikupiti dokaza i prijaviti sve saborskom odboru. Nisam dobio poziv DORH-a o navodima koje sam jučer iznio. U Saboru ne postoji zahtjev za skidanjem mog imuniteta, rekao je gost emisije HTV-a Hrvatska uživo saborski zastupnik i bivši ministar financija Slavko Linić detaljno pojašnjavajući svoje optužbe na račun premijera Zorana Milanovića.

- Vlada nije samo predsjednik. Vlada su i ministri. Imao sam samostalnost i mogućnost raditi. Ono što sam mislio da nije u redu, po zakonu i propisima sam zaustavljao. Nisam se slagao s Milanovićem koga treba financijski pratiti i kojme treba davati kredite, rekao je.

- Sukobi sa Sinišom Petrovićem su bili dosta veliki između njega i ministara. Bili smo nezadovoljnim upravljanjem i ulaganjem u Inu. Smatram da Siniša Petrović nije radio u interesu Hrvatske nego u interesu MOL-a, naveo je Linić.

- Moje kolege u stranci se trebaju opredijeliti je li Linić kriminalac i ukrao 27 milijuna kuna ili je to bila spletka Milanovića za uklanjanje ministra koji zna i može raditi 12-13 sati dnevno. Korzo, tržnice, računi, afere su koje se vežu za moje ime tijekom 20 godina bavljenja politikom. Mogu podnijeti da mi podmeću, ali da to radi predsjednik stranke to ne mogu, rekao je Linić.

Bivši ministar također je dodao kako je nakon ovog za njega politička karijera završena.

- To je bilo to. Čak i da Milanovića maknu s premijerske funkcije ja se ne bi više bavio politikom, kazao je Linić.

Podsjetimo, jučer je Linić na konferenciji za novinare ustvrdio da ga je premijer smijenio spletkama i podmetanjima, a sve kako bi zaštitio svoju obitelj i prijatelje u čiju je korist radio. Kao glavne razloge svoje smjene Linić je naveo Inu, kredit HBOR-a, Spačvu i tvrtku Mali biskviti, za koju dosad nismo čuli. Premijer Zoran Milanović izjavio je kako su Linićeve optužbe lažne i da mu je žao što se on drži obećanja da će ih blatiti. Milanović je i danas komentirao optužbe Linića. Njegove navode da je zlouporabio sigurnosni aparat kako bi se s njim obračunao premijer Milanović rekao je da je takvo što 'skoro i teoretski nemoguće', piše HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:49