BORIS LALOVAC

LINIĆEV NASLJEDNIK NAJAVIO NOVE POREZE 'Mi smo dosad bili porezna oaza!'

Lalovac kaže da je Hrvatska jedina država u okruženju koja nije oporezivala kamate na štednju
Zagreb, 210214.Ministarstvo financija.Ministar financija odrzao je danas u 11 sati izvanrednu konferenciju za medije na temu predstecajnih nagodbi.Na fotografiji: Boris Lalovac - zamjenik ministra financija.Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
 Tomislav Krišto / CROPIX

ZAGREB - Ministar financija Boris Lalovac komentirao je zaključke Europske komisije za Dnevnik Nove TV.

Rekao je da je vidljivo da su mjere pozitivno ocijenjene što znači da su već u postupku i prvi pozitivni učinci očekuju se već početkom 2015. godine

Lalovac je odgovorio i na pitanje ide li porez na kamate na štednju u 2015. i porez na nekretnine u 2016. godine.

'Hrvatska je dosad bila porezna oaza, jedina u okruženju nije oporezivala kamate na štednju', rekao je i potvrdio da će porez na kamate na štednju ići 2015.

'Što se tilče poreza na nekretnine to je dugoročan proces i svakako je bitno reći da neće biti dodatno opterećenje pogotovo 2016. i 2017. godine. Svaka lokalna zajednica će određivati visinu poreznog opterećenja', objasnio je ministar i dodao kako novih poreza neće biti, a on će se baviti rashodovnom stranom proračuna.

'Poračun u prvih 6 mjeseci je bio malo pod pritiskom', rekao je govoreći o stanju proračuna, ali naglasio da su se uspješno zadužili po povoljnoj kamati. 'Likvidnost nije problem, ali htjeli bi vidjeti s EK kako da dugove zdravstva ne preuzima proračun', rekao je i dodao da nova zaduženja nisu planirali.

Na kraju odgovorio je na pitanje koliko mu u provođenju ovih mjera otežava ono što je njegov prethodnik, Slavko Linić, izgovorio na račun premijera Milanovića.

'Ja sam fokusiran na posao koji radim, bitno je provesti proračun do kraja godine. Fokusiran sam na posao', naglasio je ministar, za Dnevnik Nove TV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:32