POTRESNE ISPOVIJESTI

LIHVARI PRIJETE 'Neće ti pomoći ni USKOK ni policija. Znaš da ti dijete mora prijeći cestu'

Zovu me stalno, nude mi nove zajmove i prijete da će me izbaciti iz stana, priča profesorica iz Rijeke

Među žrtvama kamatara vlasnika kreditnih ureda predvođenih Slovencima Markom Romaničem i Ninom Bevcom protiv kojih je podignuta optužnica , točnije kreditnog ureda 'Kaligrafija' je i 58-godišnja udovica koja je umalo ostala bez krova nad glavom zbog lihvarskog zajma, piše Novi list.

Ova majka troje djece uspjela je uz pomoć odvjetnika Bože Kelave na sudu ishoditi nepravomoćnu presudu kojom je ugovor sklopljen s 'Kaligrafijom' proglašen nevažećim. Sudska odluka još nije pravomoćna, a svoju žrtvu kamatari ne puštaju na miru. Više i ne zna odakle joj sve stižu pozivi i tko joj sve dolazi pred kuću.

- Znaš da ti djeca moraju prijeći cestu, bila je jedna od prijetnji što su mi ih uputili, a čak su na prijevaru, glumeći ljude iz crkve, pokušali od moje majke dobiti potpis dokumentacije za kuću ne bi li ju prenijeli na svoje ime. Bila sam na kraju prisiljena sve prijaviti policiji, ispričala je za Novi lis t 58-godišnjakinja koja ovih dana nije jedina podnijela prijavu zbog uznemiravanja i prijetnji predstavnika kreditnih ureda.

- Dobivam pozive iz tzv. call-centra, a dobila sam i pismo u kojem mi se sugerira da nastavim plaćati dugovanja, priča jedna druga žrtva.

- Uvjeravali su me da im ni USKOK ni policija ne mogu ništa, jer lihvarski ugovor više ionako nije kazneno djelo. Pokušala sam kontaktirati zagrebačkog odvjetnika koji je u potpisu dopisa što joj je upućen iz kreditnog ureda, no nitko nije odgovarao na naznačeni broj telefona, dodala je.

- Zovu me stalno, nude mi nove zajmove i prijete da će me izbaciti iz stana, priča, pak, profesorica iz Rijeke koja dobiva svakodnevne pozive iz call-centra. Jedan od zaposlenika kreditnog ureda u kojem je posudila novce čak joj se pokušao približiti uvjeravajući ju da je dobar momak, no na kraju joj je i on ponudio novo zaduživanje na što nije pristala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 05:24